Princ Hari
Shutterstock
Princ Hari

Shutterstock

Princ Hari, Foto: Shutterstock

Naime, kako navodi spomenuti medij, uzrok takvog Čarlsovog postupka bila je Harijeva supruga, 38-godišnja Megan Markl koja je, prema rečima izvora, izludela 71-godišnjeg princa svojim neprekidnim žalbama koje su ga na kraju naterale da pozove Harija na razgovor. Za vreme razgovora, dvojac se posvađao, a u jeku rasprave Čarls je 35-godišnjem princu otkrio kako on opšte nije njegov sin.

Takođe, prema navodima Globa, britanski prestolonaslednik je potom ispričao Hariju kako je odnos između njega i preminule princeze Dajane zahladio odmah nakon rođenja 37-godišnjeg princa Vilijama i kako je Dajana u braku bila neverna. Čarls je rekao i kako je oduvek znao da Hari nije njegov biološki sin, ali kako to nije otkrio u javnosti jer nije želeo da ovaj izgubi sve povlastice koje mu pripadaju s obzirom na kraljevsko poreklo, objasnio je izvor za tabloida te dodao da 71-godišnjak nije želio da otkrije Hariju ko mu je zapravo pravi otac.

Inače, iako službene potvrde za ove tvrdnje nema, Glob je i ovaj put spomenuo kako bi otac princa Harija mogao biti 62-godišnji bivši britanski oficir, Džejms Hjuit, koji je aferu s princezom Dajanom imao još za vreme njenog braka s princom Čarlsom, a s 35-godišnjim princem deli i prepoznatljivu narandžastu boju kose. Međutim, u jednom od intervjua, Džejms je negirao tvrdnje da je on Harijev otac objasnivši kako se u vezu s preminulom princezom upustio tek nakon Harijevog rođenja.