Napad Sirija
Tanjug/AP
Napad Sirija

Tanjug/AP

Napad Sirija, Foto: Tanjug/AP

Sistemi protivvazdušne odbrane Sirije odbijaju napad na avio-bazu na istoku provincije Homs, javila je sirijska agencija SANA. Prema podacima agencije — meta napada je avio-baza "Tifor".

Sumnja se da su izraelske rakete pogodile sirijsku vazduhoplovnu bazu u kojoj su smeštene iranske trupe

Nekoliko raketa ciljalo je vojni aerodrom T-4 na istoku provincije Homs, javio je izvor Al-Masdar News iz Damaska. Prema izvoru, u bazi su se čule brojne eksplozije nakon što su neke rakete uspele da pogode predviđene ciljeve.

Iranska garda

Youtube/Printscreen

Iranska garda, Foto: Youtube/Printscreen

Dodao je da, iako su neki od projektila pogodili bazu, sirijski PVO uspeo da obori brojne projektile nakon što su ispaljeni sumnja se, sa izraelske letelice.

Iako nema potvrde o tome ko stoji iza napada, izveštači sa terena tvrde da su rakete ispaljene iz aviona koji je uleteo na teritoriju Sirije sa teritorija koje drži IDF.

U vazduhoplovnoj bazi T-4 nalaze se iranski i ruski vojnici; u prošlosti su ga više puta napadale oružane snage Izraela. Smatra se da je ruski sistem S-300 aktivan u ovoj bazi; međutim, nema potvrde da je korišćen u večerašnjem napadu kao oruđe za odbranu.

 

Komentari (1)

strashni

15.01.2020 16:31

ovde se vise ne zna ko sa kim ratuje, ko je zapoceo, ko se umesao, ko zavrsava, ko brani interese, ko pomaze a ko saplice...luda kuca kompletno...