Rat još nije gotov, zapadne države raspiruju sukobe, Rusi besni

SAD i njihovim saveznicima se ne sviđa što su vojne akcije u Karabahu zaustavljene uz posredovanje Moskve.

Nagorno-Karabah
Nagorno-Karabah, Foto: EPA

Direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije (SVR) Sergej Nariškin optužio je jedan broj zapadnih država da pokušava ponovo da raspiri sukob u Nagorno-Karabahu.

"Prema informacijama koje posedujemo, neke zapadne države, preko dostupnih kanala, provociraju jermenske i azerbejdžanske nacionaliste da diskredituju i prekrše sporazum o prekidu vatre. Jermene pokušavaju da ubede da je mir u Karabahu poraz Jerevana. Ubacuje se ideja o potrebi vođenja „rata do konačne pobede“. Azerbejdžancima, naprotiv, govore da im je Kremlj ukrao pobedu, kada je azerbejdžanska vojska bila na korak od zauzimanja Stepanakerta", navodi se u saopštenju Nariškina koje je objavila pres-služba SVR.

Nagorno-Karabah
Nagorno-Karabah, Foto: EPA

SAD i njihovim saveznicima se ne sviđa što su vojne akcije u Karabahu zaustavljene uz posredovanje Moskve, dodao je on.

"Vodeće države NATO-a žele da sakriju svoju iritaciju što je sporazum Azerbejdžana i Jermenije o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu postignut uz aktivno učešće Rusije. SAD i njihovi saveznici su iznervirani što je rat zaustavljen posredovanjem Moskve. Jer to je, u suštini, poništilo, njihov višegodišnji rad na potiskivanju Rusije iz Zakavkazja", rekao je Nariškin.

"Ni Vašington, ni „Ujedinjena Evropa“ ne žele da se pomire sa postojećim odnosom snaga u regionu. Da bi ga „demontirali“, nisu smislili ništa bolje nego da ponovo pokušaju da podstaknu razdor između naroda Azerbejdžana i Jermenije", zaključio je ruski obaveštajac.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Boris
  18/11/2020 - 18:47
  Zašto Rusi ne kažu koje su to Države. kada nešto Rusi urade oni su brzi da to odmah objave
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi