Španija, Malaga
Tanjug
Španija, Malaga

Tanjug

Španija, Malaga, Foto: Tanjug

- Spasilački timovi su noćas stigli do mesta u bunaru gde su pronašli telo dečaka - rekao je neimenovani zvaničnik vlasti u Malagi.

PROČITAJ JOŠ:

Analitičari podsećaju da je bilo vrlo malo naznaka života od kako je dečak upao u rupu tokom šetnje na privatnom imanju.

Spasioci su saopštili da je bunar zatrpan i da postoji bojazan da se zemlja urušila na dečaka.

Maleni Hulen Roselo pao je 13. januara u usku buššotinu dubine 110 metara. Kako bi došli do dečaka, za kojeg nisu sigurni da je živ, spasioci su iskopali dva tunela i koristili eksploziv.

PREPORUČUJEMO:

Horhe Martin, portparol Civilne garde, rekao je kako je četvrta kontrolisana eksplozija potrebna kako bi iskopali poslednjih 50 centimetara koji ih dele od dečaka, preneo je portal Index.hr.

Španija, Malaga

Tanjug

Španija, Malaga, Foto: Tanjug

Španske vlasti su saopštile kako su stručnjaci koristili eksplozive kako bi probili zid od tvrde stene debljine četiri metra i tako došli do dečaka.

Lokalni mediji navode da je bunar, koji je previše uzak da bi mogla da uđe odrasla osoba, iskopan pre mesec dana, tokom radova na istraživanju vode, a nakon toga nije pokriven niti zaštićen.

Hulen je upao u 110 metara duboku buššotinu kada je ššetao s roditeljima na otvorenom prostoru pored jedne farme u mestu pored Malage.

Dečak se nalazio na dubini između 70 i 80 metara.