par
Foto: Policija Luizijane
par

Foto: Policija Luizijane

par, Foto: Foto: Policija Luizijane

Naime, učiteljica Kimberli Velman-Rič (34) i njen suprug Džefri Rič (36) takođe su optuženi i da su petnaestogodišnjeg studenta s razmene snabdevali marihuanom i alkoholom.

Policija tvrdi da je Velman-Rič imala odnose s tinejdžerom i pred svojim suprugom. Inače, ona radi za Lafajet Paris Skul Sistem, koji obuhvata devet zasebnih okruga u kojima postoji 16 škola, od vrtića do 12. razreda. Ipak, policija nije precizirala gde ona radi.

Učiteljica je optužena za krivično delo odnosa s maloletnikom, nepristojno ponašanje s maloletnikom, podsticanje ili doprinos dečjoj delinkvenciji, dok će se njen suprug teretiti za dodatnim tužbama. Nije bilo odmah jasno da li je par bio dostupan za izjave ili su odmah zatražili advokate.

Policija je započela je istragu nad parom 26. januara nakon što je primila anonimnu prijavu u kojoj se tvrdi da je Velman-Rič seksualno zlostavljala studenta s razmene kojeg je ugostila u svojoj kući.

- Podnositelj pritužbe tvrdio je da je Kimberli Velman-Rič domaćin muškom maloletnom studentu na razmeni i da veruju da je ona imala seksualnu vezu sa studentom - izjavio je šef policije Jungsvila Riki Bodro.

Policija je takođe izjavila da je suprug 'iz prve ruke znao' o seksualnoj vezi. Zvaničnici su izjavili da je student sa razmene udaljen iz učiteljičinog doma istog dana kada je policija započela istragu.

- LPSS u potpunosti sarađuje s policijom u njihovoj istrazi. Budući da je reč o privatnoj stvari, daljnje informacije neće biti pružene - rekli su u izjavi školski službenici. Prema The Advocate, veza između studenta s razmene i učiteljice započela je kad je imao 15 godina i trajala je sve do njegovog uklanjanja iz kuće krajem januara.

Dob pristanka u Luizijani je 17 godina. Isto tako, zakonska dob za legalno konzumiranje alkoholnog pića je 21 godina, a par je optužen i da je tinejdžeru pružio alkohol. Lokalni šef policije naglasio je važnost prijavljivanja sumnjivog ponašanja u svetlu nedavnih hapšenja.

- Ne kažem da ako je neko u nešto rano posumnjao da bi to moglo biti sprečeno. Ali moglo bi skratiti vremenski raspon u kojem se to događalo - rekao je Bodro, piše Knewz.

Pročitajte još: