Operacija mozga
Printscreen/Facebook
Operacija mozga

Printscreen/Facebook

Ilustracija Foto: Printscreen/Facebook

Mladi čovek je otišao kod lekara pošto je počeo otežano da diše i da mršavi, a njegovo stanje je bilo toliko loše da su lekari na početku mislili da će mu možda biti potrebna i transplantacija organa.

Analizama urađenim u bolnici utvrđeno je da ima srčanu i bubrežnu insuficijenciju. Problemi bubrezima su, ispostavilo se, bili povezani sa ranije nedijagnostikovanim stanjem, koje se pogoršalo.

Lekari su istakli da mladić nije imao nikakvu istoriju bolesti, ali da je prekomerno konzumirao energetske napitke u prethodnom periodu, dodajući da se u svakoj limenci ovih napitaka – a pio ih je i do četiri dnevno – nalazi po 160 miligrama kofeina.

Pacijent je proveo skoro dva meseca u bolnicama, jedno vreme je bio i intenzivnoj nezi, a tek posle devet meseci mu je uspostavljena normalna srčana funkcija, sa blagim oštećenjem.

Doktori kažu da ne mogu da tvrde da li će se u potpunosti oporaviti.

Momak, čije ime nije navedeno, ispričao je da je u periodu kada je konzumirao energetske napitke često oseća lupanje srca, podrhtavanje, nije mogao da se koncentriše na svakodnevne aktivnosti i učenje na fakultetu. Takođe je imao jake migrene, koje bi se javljale u periodima kada nije pio ove napitke.

Nakon svega kroz šta je prošao, on sada smatra da bi na energetskim napicima trebalo da stoje nalepnice koje upozoravaju na opasnosti, poput onih koje imaju na paklicama cigareta.