Izbori u SAD
AP Photo/Hiro Komae
Izbori u SAD

AP Photo/Hiro Komae

Izbori u SAD, Foto: AP Photo/Hiro Komae

Osnivač „Veritasa" Džejms O"Kif izjavio je da su iz te konzervativne grupe tajno snimali jutarnje konferencijske telefonske razgovore uredništva Si-EN-Ena tokom dva meseca, kao i da se u većini snimaka čuje glas predsednika televizijske mreže Džefa Zakera.

Snimljeni razgovori Zakera sa drugim čelnicima te medijske kuće sugerišu da oni jednostavno ne žele da budu nepristrasni kada izveštavaju o trenutnoj situaciji, izjavio je O"Kif, prenosi Foks njuz.

Da li su izbori u SAD namešteni?

 

On dodaje da su se na meti Si-En-Ena posebno našli američki predsednik Donald Tramp, voditelj Foks njuza Taker Karlson, kao i republikanski senator Lindzi Graham.

"Izjave najviših rukovodilaca Si-En-Ena dokazuju da ih jednostavno ne zanima nepristrasnost u izveštavanju", naveo je O"Kif.

„Veritas", između ostalog, citira i osobu koja je identifikovana kao šef Si-En-Ena Džef Zaker kako govori o aktuelnom predsedniku.

„Ovo je predsednik koji zna da gubi, koji zna da je u nevolji, da je bolestan, možda je i sve ovo posledica steroida ili ne. Ne znam...Ali, ponaša se očajnički i nestabilan je i mi to ne treba da normalizujemo", kaže muški glas na snimku, koji iz "Veritasa" identifikuju kao Zakera.

Si-En-En je juče najavio pokretanje postupka protiv "Veritasa" zbog objavljivanja snimaka, preneo je "Vašington tajms".

"Pravni eksperti kažu da bi ovo moglo da bude krivično delo", saopšteno je iz Si-En-Ena.