iran
Shutterstock
iran

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Iransko ministarstvo odbrane u subotu je najavilo da će uskoro predstaviti desetine novih vojnih proizvoda na "Dan vojne industrije".

Pomoćnik ministra odbrane, brigadir Saed Habanaan, rekao je vojnom komitetu da će na 40. godišnjicu "svete odbrane" iranska "odbrambena dostignuća biti otkrivena na Dan odbrambene industrije sledećeg 21. avgusta".

Hasan Rohani

EPA

Hasan Rohani, Foto: EPA

- Cilj ovog sastanka je da se na najbolji mogući način koordinira organizovanje svečanosti povodom 40 godina na nivou države, posebno na nivou oružanih snaga i Ministarstva odbrane.

Sa druge strane, podsekretar Ministarstva odbrane i podrške iranskim oružanim snagama najavio je puštanje u rad desetina novih odbrambenih proizvoda pod pokroviteljstvom predsednika Hasana Rohanija do Dana odbrambene industrije 22. avgusta 2020. godine.

iran

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Drugi brigadir, Daud Abdi, podsekretar za kulturna pitanja i odnose s javnošću, rekao je na koordinacijskom sastanku o programima komemoracije 40. godišnjice svete odbrane da "se zbog širenja koronavirusa moraju uzeti u obzir puni zdravstveni protokoli."

Abdi je naglasio da će "Ministarstvo odbrane predstaviti desetine novih odbrambenih proizvoda u prisustvu predsednika Republike povodom Dana odbrambene industrije", rekavši:

- Ako bi danas odbrambena industrija dostigla prestižni položaj u regionu uprkos sankcijama, ovo su plodovi svetih iskustava odbrane."