AKO STE ČEKALI PREKOOKEANSI PAKET NEĆETE GA DOBITI Sa teretnog broda ispalo 40 kontejnera punih pošiljki

Australijska obala bila prekrivena paketima

 

Pristanište, teretni brod, marina
Foto: Stock

Brod APL England, koji je bio u putu za Melburn iz Kine, navodno se vratio u pristanište u luci Brizbejn nakon incidenta 24. maja.

Najmanje 40 kontejnera palo je u more nakon što je teretni brod pod zastavom Singapura plovio opasnim vodama kraj obale Australije, izvestili su u ponedeljak pomorski zvaničnici.

Australijska uprava za pomorsku bezbednost (AMSA) saopštila je da se incident dogodio 24. maja kada je brod APL England izgubio pogon oko 73 kilometra (45 nautičkih milja) jugoistočno od Sidneja.

"Snaga broda je vraćena u roku od nekoliko minuta, ali za to vreme se brod snažno zanosio, uzrokujući da se zalihe kontejnera urušavaju i da nekoliko kontejnera ispadne ", navedeno je u izjavi AMSA.

Dodatna 74 kontejnera oštećena su i srušena na palubi broda koji je bio na putu od kineskog grada Ningboa do Melburna u Australiji.

AMSA je dodala da je inicijalno modeliranje incidenta sugerisalo da "ako bude bilo izgubljenih kontejnera, verovatno će otplutati do severa Sidneja".

Agencija je takođe rekla da blisko sarađuju s Pomorskom upravom Novog Južnog Velsa "da bi nadgledali situaciju i razvili odgovarajući odgovor".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi