Donald Tramp
AP Photo/Patrick Semansky
Donald Tramp

AP Photo/Patrick Semansky

Donald Tramp, Foto: AP Photo/Patrick Semansky

U rezoluciji izborni rezultati se proglašavaju spornim, a zahteva se i odlaganje potvrđivanja glasova u Pensilvaniji. Od američkog Kongresa se, takođe, zahteva da predsedničke izbore u Americi proglasi spornim. Tvrdi se da mnoštvo faktora dovodi u pitanje izborne rezultate, uključujući i produženje roka za glasanje poštom.

Kako prenose mediji u Pitsburgu, o ovoj rezoluciji tek treba da se glasa u nadležnim institucijama. Inače, vest o rezoluciji republikanaca na Tviteru je podelila i novinarka „Njuzmaksa“ Emerald Robinson koja izveštava iz Bele kuće.

Prethodno je američki predsednik Donald Tramp ponovo izneo tvrdnju da su izborni rezultati u Pensilvaniji namešteni i da je on pobedio u toj saveznoj državi, dovodeći u pitanje regularnost više od milion glasova.

- Niotkuda se pojavilo 1.126.940 glasova. Ubedljivo sam pobedio u Pensilvaniji. Glasovi u Pensilvaniji su namešteni. Svet gleda! - napisao je Tramp na Tviteru.

​Tramp se oglasio nakon što je Savezni apelacioni sud odbacio pokušaj njegovog štaba da ponovo pokrene tužbu kojom se osporavaju izborni rezultati u Pensilvaniji.

Pročitajte još: