Napad na turski raketni sistem
Facebook/Printscreen
Napad na turski raketni sistem

Facebook/Printscreen

Napad na turski raketni sistem, Foto: Facebook/Printscreen

Egipatski kanal objavio je video ove nedelje u kojem je prikazan trenutak kada je Libijska nacionalna armija (LNA) ciljala sisteme protivvazdušne odbrane koje je Turska postavila prošlog četvrtka u vazduhoplovnoj bazi Al-Vatija u Libiji.

Pročitajte još:

Kaled Abu Bakr je tokom svog programa "Kul Jom" (u prevodu: Svakodnevno) prikazao snimke udara, objašnjavajući da je "devet snažnih napada izvršeno na turske sisteme protivvazdušne odbrane i da su uništena tri radara u vazduhoplovnoj bazi Al-Vatijah."

U video prezentaciji je istakao da su uništeni sistemi instalirani tokom posete turskog ministra odbrane Hulusi Akara Tripoliju i Misrati.

- Ratni avioni su uspeli da izvrše devet veoma preciznih vazdušnih udara po turskim sistemima protivvazdušne odbrane i ratni avioni su uspeli da neutrališu sisteme "Jastreb" - javili su libijski vojni izvori.

Turska i Vlada nacionalnog sporazuma (GNA) sa sedištem u Tripoliju osudili su napade, pri čemu je GNA optužila strane vazduhoplovne snage da su izvršili ovaj napad.

Snage Vlade nacionalnog sporazuma (GNA) zauzele su 18. maja vazdušnu bazu Al-Vatijah nakon što su pokrenuli veliki kontranapad protiv Libijske nacionalne armije (LNA) u zapadnom delu zemlje.

Preporučujemo: