KOMŠIJE NA UDARU! Turski avioni krenuli u akciju!

Provokacije ne prestaju.

Američki avion
Foto: Shutterstock

Tursko ratno vazduhoplovstvo i dalje nadleće položaje Sirijske arapske vojske (SAA) na severozapadu Sirije usred povećanih tenzija duž južnog fronta Idliba.

Prema terenskom izvoru u južnom Idlibu, izviđački bespilotni avioni Turske više puta su leteli iznad položaja sirijske vojske na severozapadu Sirije, zbog čega je sirijska vojska u pojačanom stanju pripravnosti za svaki potencijalni napad saveznika militanata iz Ankare.

Turska vojska
Turska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

U prošlosti su turski vojni bespilotni avioni napadali položaje sirijske vojske u Idlibu i Alepu; međutim, od sporazuma iz Moskve 5. marta, Ankara se suzdržava od pokretanja bilo kakvih udara protiv snaga sirijske vlade. Prošle nedelje su sirijska i turska vojska bili umešani u kratku razmenu vatre u južnom Idlibu, što je prouzrokovalo tenzije između dva neprijatelja.

Redžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Tanjug/AP

Uprkos prisustvu ruske vojne policije na severozapadu Sirije, turska vojska je nastavlja da uspostavlja nova posmatračka mesta u oblastima u kojima sirijska vojska cilja džihadističke snage.

Džihadisti
Džihadisti, Foto: Youtube/Printscreen

To je dovelo do  toga da sirijska vojska preispituje celu situaciju, posebno pošto su džihadističke snage, pre svega grupa Huras al-Din i Turkestanska islamska partija (Ujguri), u poslednja dva meseca pokrenule brojne napade na sirijske vojne položaje.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi