Turska
Printscreen/YouTube
Turska

Printscreen/YouTube

Turska, Foto: Printscreen/YouTube

Istanbul se našao na udaru loših vremenskih prilika, veliki delovi grada su poplavljeni, drugi su bili na udaru besomučnih vetrova i udarima visokih talasa, a oluje sa gradom prisiljavaju stanovnike da beže. Na sve to, sada se dogodio i tornado.

Uprkos upozorenjima turske Generalne direkcije za meteorologiju, otprilike 16 miliona stanovnika Istanbula nije moglo ni da zamisliti izuzetno loše vreme koje ih je zadesilo u utorak.

Retki fenomen za Tursku, tornado, formirao se kod zapadnih četvrti grada, a ljudi su počeli da beže u strahu od bujica i jakog grada.

Gradski okruzi Sultangazi i Gaziosmanpasa bili su poplavljeni, a jake poplave prijavljene su u centralnom okrugu Kagitane. Građani su trčali ka skloništima dok su poplave odnele automobile sa ulica.

Divovski talasi obrušili su se na obalna područja u Ienikapiju i Maltepeu, na suprotnim stranama grada, dok je priroda oslobodila svoj gnev na opkoljeni Bosfor.

Nije bilo izveštaja o smrtnim slučajevima ili teškim povredama, iako su lokalne turske izveštače udarale leteće krhotine, prenose turski mediji.

Pročitajte još:

 

Tagovi