Sebastijan Kurc
Roland Schlager/APA via AP
Sebastijan Kurc

Roland Schlager/APA via AP

Sebastijan Kurc, Foto: Roland Schlager/APA via AP

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc upozorio je građane na dramatičnu situaciju u vezi epidemiološke situacije i procenjuje da će zemlja biti suočena uskoro sa 1.000 novozaraženih dnevno.

Plađite li se drugog talasa korone?

 

„Ovo sa čim smo suočeni je početak drugog talasa. Broj novozaraženih raste iz dana u dan“, istakao je on u pisanoj izjavi agenciji APA.

Stanovništvu je poručio da se pridržavaju svih mera.

„Još pre dve nedelje imali smo oko 350 novozaraženih dnevno, a juče čak više od 850. Posebno dramatičan je razvoj u Beču, gde imamo oko 50 odsto svih novoobolelih u Austriji. Uskoro ćemo preći broj od 1.000 novozaraženih dnevno“, naglasio je on.

Kurc je zamolio građane da smanje socijalne kontakte, nose maske i drže distancu na svim mestima.

I pored pogoršanja epidemiološke situacije, kancelar ostaje pri svojoj izjavi sa kraja avgusta da se „nazire svetlost na kraju tunela“ i da će iduće leto ponovo biti normalno.

„Međutim biće za sve nas teška jesen i zima. Zato sada moramo svi istom disciplinom kao na prleće da zajedno savladamo naredne mesece“, poručio je Kurc.

Pročitaj:

Komentari (1)

Tri Tacke

13.09.2020 12:16

Ako uskoro ne pocne prskanje protiv komaraca, i kod nas ce poceti drugi talas. Jedini razlog zasto se broj obolelih smanjio je intenzivno prskanje prenekih desetak dana, tri puta za noc. Izgleda da je prenose tigrasti komarci. To ne znaci da se ne moze preneti i mikro-kapljicama, ali istrazivanje je pokazalo da je potrebna i blaka kijavica, ilii alergijska kijavica, da bi takav transfer bio moguc. Zato, nosite maske i preko nosa i preko usta, to zaista pomaze!