lisice
shutterstock
lisice

shutterstock

lisice, Foto: shutterstock

Policija je na aerodromu u Beču zaustavila "rekordera", čoveka koji je progutao više od dva kilograma heroina i kokaina i tako pokušao drogu da prokrijumčari drogu u Austriju.

Muškarac (45) iz Nigerije zaustavljen je 19. septembra 2020 na carini, odmah po sletanju iz Brisela. Prilikom rutinske kontrole, davao je kontradiktorne izjave o tome zašto je doputovao, pa je usledila strožija kontrola.

- Tokom ispitivanja nije dao razumljive informacije o tome zašto je doputovao u Austriju, pa su policajci posumnjali da švercuje drogu - saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ubrzo je odveden u bolnicu gde je podvrgnut lekarskom pregledu, a kada su mu uradili skener, lekari su ostali u šoku. U njegovom stomaku pronađeno je više stotina kesica!

Ispostaviće se da je muškarac progutao 214 kesica punih kokaina ili heroina, a svaka kesica težila je oko 10 grama. U naredna tri dana iz svojih creva je izbacio 1.905 grama kokaina i oko 200 grama heroina.

Iz policije kažu da je droga bila odličnog kvaliteta i da je ulična vrednost procenjena na pola miliona evra. Istragom je ustanovljeno da mu ovo nije bio prvi let za Austriju.

Naime, kako je otkriveno, osumnjičeni je već 29 puta dolazio u tu zemlju. Iako je na saslušanju negirao krivicu, sudija ga je osudio na četiri godine zatvora.

- Količina droge koju je pokušao da prokrijumčari na ovaj način predstavlja apsolutni rekord. Mogućnost da neko proguta ovoliko keseica je dokaz da je to redovno radio i da je bio utreniran. Uglavnom krijumčari na ovaj način uspeju da prenesu maksimalno 500 grama do kilogram droge - saopštili su iz policije.

PROČITAJTE JOŠ: