Sveštenik
Shutterstock
Sveštenik

Shutterstock

Sveštenik, Foto: Shutterstock

Video za nadzor koji je dobio VAFB prikazuje beli autobus koji ide urikverc i zaustavlja se na samo nekoliko metara od čoveka koji je nosio znak ispred crkve. Spel je u intervjuu VAFB-u priznao da je vozio autobus i rekao da je jednostavno želeo da se sukobi sa demonstrantom, ali supruga ga je ubedila da to ne radi.

Video pokazuje beli autobus koji se kretao i zaustavio se nedaleko od demonstranata ispred njegove crkve. Pastor Toni Spel rekao je da je on bio za volanom.

- Dolazio sam sa moje autobuske rute, skupljao decu koja nisu jela zbog ove zlobne politike koja je zatvorila škole - rekao je pastor i dodao - Hteo sam da priđem ovom gospodinu i zamolim ga da ode.

Demonstrant, identifikovan kao Trej Benet, negirao je da je bludničio ili pokazao nepristojne gestove. Kako je rekao, želi da Spel prestane da pruža zdravstvene usluge zajednici.

- Samo pokušavam da podignem svest da bi ljudi zahtevali da se ovo mesto zatvori - rekao je Benet.

- Verujem da je virus politički motivisan - rekao je Spel u martu i dodao - Svoja verska prava držimo dragim i okupljaćemo se bez obzira na to šta neko kaže.