UBIJENI PUTINOVI GENERALI Rusi saznali šta rade SAD, NATO i Velika Britanija u Ukrajini
Foto: Alo/ilustracija/shutterstock/mil.ru

Ruska vojska zna da SAD, NATO i Velika Britanija obezbeđuju Ukrajini ne samo oružje, već i obaveštajne podatke i čini sve što je neophodno u toj situaciji, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Naša vojska je svesna da SAD, Velika Britanija, NATO u celini neprestano prenose obaveštajne podatke i druge parametre ukrajinskim Oružanim snagama. Zajedno sa slanjem naoružanja to su akcije koje ne doprinose brzom završetku secijalne vojne operacije, ali istovremeno ne mogu da ometaju postizanje njenih ciljeva“, rekao je Peskov novinarima, prenosi RIA Novosti.

Ranije danas Njujork tajms je objavio, pozivajući se na visoke američke zvaničnike, da su Sjedinjene Američke Države su pružile obaveštajne podatke koji su pomogli ukrajinskim snagama da ubiju većinu ruskih generala koji su poginuli u ratu u Ukrajini.

Vašington je, kako tvrdi list, Ukrajini dostavio detalje o očekivanim kretanjima ruskih snaga i lokaciji i druge detalje o ruskom mobilnom vojnom štabu, a Ukrajina je kombinovala tu pomoć sa sopstvenim obaveštajnim podacima za izvođenje artiljerijskih udara i drugih napada u kojima su ubijeni ruski oficiri.

Najnovije vesti pročitajte u našem blogu Ukrajina uživo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Milan

05.05.2022 22:41

Sto vise informacija, to bolje za svet!!!