USKORO OBUKA UKRAJINSKIH VOJNIKA Američki tenkovi stigli u Nemačku
Foto: EPA/Marcin Bielecki

Sekretar odbrane Lojd Ostin rekao je podkomitetu Senata za odbranu da su SAD premestile "određeni broj tenkova" kako bi Ukrajinci mogli da počnu obuku na njima.

Dok oni završe sa obukom, za koju se pretpostavlja da će trajati oko 10 nedelja, Abrams tenkovi koji se trenutno prave za ukrajinske snage biće spremni, dodao je Lojd.

Američki zvaničnik je rekao da je 31 M1A1 Abrams tenk za obuku stigao u nemačku luku Bremerhafen prošlog vikenda, i da se u bazi očekuju več početkom sledeće nedelje.

Njihov dolazak u Grafenver je nekoliko nedelja ispred plana koji je zacrtan kada su se vojni lideri iz cele Evrope i drugih zemalja sastali u Nemačkoj prošlog meseca da razgovaraju o potrebama Ukrajine za rat protiv Rusije.

Tenkovi koje SAD isporučuju Ukrajini grade se prema njenim vojnim specifikacijama i stići će u Ukrajinu do rane jeseni, baš kada vojnici završe sa svojim obukama.

Tokom proteklih nekoliko meseci američke trupe obučile su više od 8.800 Ukrajinaca, uključujući i kako da upravljaju borbenim vozilima Stryker i Bradley na bojnom polju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading