DA LI JE ZA UKRAJINU DOVOLJNA SVETSKA POMOĆ? Zelenski: Reći ću vam ovo
Foto: Tanjug/Tanjug/ Olivier Matthys

"Da li je za Ukrajinu dovoljna svetska pomoć? Reći ću vam ovo: da je rat završen, bilo bi dovoljno. Sve dok rat traje ništa ne može biti dovoljno. To znači da uvek nešto nedostaje.

Pomoć je ne samo oružje, to je i informativna podrška i humanitarna pomoć“, rekao je ukrajinski predsednik u intervjuu za Globo, a prenosi Ukrinform. Prema njegovim rečima, po završetku rata biće potrebna pomoć za obnovu Ukrajine, medicinsku i psihološku rehabilitaciju ljudi, politička pomoć.

"Veoma je važno da Ukrajina pobedi. Važno je da stanovništvo Ukrajine preživi, a da Ukrajina brani globalne i evropske vrednosti“, naglasio je Zelenski. On smatra da sve dok su ljudi u svetu ujedinjeni, postoji šansa da se uspostavi mir i da ne dođe do trećeg svetskog rata.

Odgovarajući na pitanje zašto je tema rata Rusije protiv Ukrajine tako često vezana za SAD, Zelenski je naglasio da Vašington pruža Ukrajini najveću pomoć. Kako je ranije saopšteno, Ministarstvo odbrane SAD je 25. jula objavilo dodatni paket vojne pomoći Ukrajini, koji predviđa trenutne isporuke naoružanja i opreme iz zaliha Pentagona, uključujući rakete za Patriot, NASAMS, HIMARS i druge sisteme.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading