"SAD ĆE NAPUSTITI UKRAJINU, OVO ĆE BITI USLOVI MOSKVE!" Skot Riter otkrio nepoznate detalje, ovo sprema Putin
Foto: Shutterstock

Prema njegovom mišljenju, Vašington će napustiti zemlju na isti način kao što je nekada napustio Avganistan, potpuno zaboraviti na nju i momentalno se prebaciti u neki drugi deo sveta.

Skot Riter: Svi ovi generali, uključujući Dejvida Petreusa i Lojda Ostina kada je on bio komandant, došli su u Kongres i rekli da je naša borba u Avganistanu egzistencijalna. Trebalo je da ostanemo tamo. To je bilo od najveće važnosti za nacionalnu bezbednost SAD.

„Ne možemo da okrenemo leđa Avganistanu. Izabrali smo ovaj put. Moramo nastaviti. Moramo… o s*anje! Imamo poteškoća. Bežimo!“ Otišli ​​smo u avgustu 2021-ve, i od tada više nismo razgovarali o Avganistanu. Eto koliko je Avganistan bio važan Americi. Bio je potpuno nevažan.

Dame i gospodo, dozvolite mi da vas suočim sa realnošću- Ukrajina nije važna. Ne zanima nas Ukrajina, ne volimo Ukrajince. Da smo voleli Ukrajince, nikada ne bismo dozvolili da se desi ono što im se dogodilo.

Ako volite neku državu, ne dozvoljavate joj da žrtvuje 400 do 500.000 njenih građana na bojnom polju. Ne ostavljate to kao mi sada. Definitivno ćemo napustiti Ukrajinu. Bežaćemo iz Ukrajine. Pobeći ćemo iz Ukrajine – i ona će se raspasti.

Ništa se neće desiti. Zašto? Zato što Rusiji nije stalo do invazije na druge zemlje. Rusija brine o sopstvenoj bezbednosti. Ona će rešiti ukrajinsko pitanje na način koji će joj doneti najveću korist, ali neće ugroziti ostatak sveta.

Oni će reći Evropi: „Ako želite da normalizujete odnose, onda treba da se vratimo na diskusiju koju smo želeli da se vrati 17. decembra 2021. U to vreme smo podnosili dva nacrta sporazuma.

Želimo da obnovimo ovaj razgovor o novom evropskom sistemu bezbednosti, i o odgovarajućoj ravnoteži između legitimnih nacionalnih interesa Rusije i Evrope. Možda o vraćanju infrastrukture NATO-a na granice iz 1997-me, i tome slično.

Rusija nema nameru da napadne Poljsku. Rusija nema nameru da izvrši invaziju na Baltik. To nije suština Rusije. Pošto to nije suština Rusije, kada napustimo Ukrajinu, situacija će se stabilizovati.

Potpuno ćemo zaboraviti na Ukrajinu. Iznenadićete se koliko brzo svi u Kongresu, svi generali, svi koji su rekli da je smak sveta, to više nikada neće izneti. Počeće da pričaju o nečem drugom, i odjednom će svi postati stručnjaci za Tajvan, Severnu Koreju, Afriku ili neki drugi region, a Ukrajinu više nikada neće pomenuti.

Svi ovi generali su svoje karijere napravili boreći se u Avganistanu. Shvatite, to je bio 20-godišnji rat, što znači da ima generala koji su se pridružili vojsci i otišli ​​u Avganistan kao potporučnici. Karijeru su proveli vozeći se između Avganistana i Sjedinjenih Država, verujući da je njihova služba najvažnija.

Ovo je bila njihova karijera. Sve što su radili u Avganistanu definisalo je njihove karijere. O Avganistanu više ne govore. Dosta im je. Uveravam vas da ćemo se odreći Ukrajine kao loše navike kakva jeste, i nikada više nećemo pričati o tome.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Slavko

08.11.2023 21:34

Amerika je primetila da može da ratuje ali preko drugih država ,ratovi za amerku su najbolja investicija .najbolja zarada i nema reklamacije robe a smanjuje inflaciju.