Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

Na frontu je bilo nedostatka municije. Sve nedostaje, što otežava odbranu. I još uvek nijedna pomoć ne dolazi od SAD i EU. Ako Kijev nije u mogućnosti da finansira vojne operacije, kao i za održavanje ekonomije i funkcionisanja vlade, biće primoran da prihvati primirje i prihvata bar privremeni gubitak svojih teritorija.

 Ono što očekuje Ukrajinu početkom ove godine najtačnije je opisano rečju "kriza", piše časopis. Vojnici na prednjoj frontu ponestaje municije, čineći odbranu mnogo teže. 

U isto vreme, američki kongres je otišao na odmor bez usvajanja paketa pomoći za Ukrajinu. Mađarski premijer Viktor Orban blokirao je paket pomoći od 52 milijarde dolara od EU. A ako se novac ne dodijeli, Kijev neće moći da finansira vojne operacije, kao i održavanje ekonomije i funkcionisanja vlade.
 
Moguće je da će Ukrajina biti primorana da prihvati primirje, što će zauzvrat biti povezan sa priznanjem privremenog gubitka teritorija koje je zauzela Rusija. Ali istovremeno, primirje bi moglo otvoriti put zemlje ka EU i NATO-u. Takva odluka će biti gorka pilula i za Kijeva i Moskve, ali to je jedini realna put održivog mira u Evropi, uvjerena je američka publikacija.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading