Ukrajina
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Kao prvo, više bih voleo da ne komentarišem Nulandovu. Mislim da bi bilo bolje da to urade moje kolege iz Ministarstva spoljnih poslova. Drugo, po pravilu, dolazak Nulandove u Kijev ne sluti na dobro. Sećamo se da je bilo tako 2014. godine kada je delila kolačiće", kazao je Peskov u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu.

Šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov prethodno je izjavio da je cilj posete podsekretarke Stejt departmenta za politička pitanja Viktorije Nuland Kijevu da proceni kakva je situacija u odnosima predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, da porazgovara sa njima ali ne i da pokuša da ih izmiri.

Vašington provocira Kijev da nastavi sukob

Peskov je dodao da SAD nastavljaju da provociraju kijevski režim da nastavi sukob, ali da to neće uticati na tok i ishod Specijalne vojne operacije.

"SAD su direktan učesnik tog sukoba, one održavaju i povećavaju stepen uključenosti u sukob, nastavljaju da huškaju kijevski režim da nastavi rat. Amerikanci se trude da što više Ukrajinaca umre", naglasio je portparol Kremlja.

Nulandova je tokom posete Kijevu rekla da su američki visokoprecizni projektili GLSDB, koje je Vašington obećao Ukrajini, već na putu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading