Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

Niko ne veruje da Ukrajina može da dobije ovaj rat.  Tako su rekli da je najviše čemu SAD mogu da se nadaju u pogledu Ukrajine 2024. godine da Ukrajina neće izgubiti još više teritorija.
 
Tako da su zahvaljujući nama uhvaćeni u ovaj proksi rat. Uništili smo sve raspoložive mogućnosti da izbegnemo rat, kako pre početka Severne vojne oblasti, tako i posle. I sada kažemo da je najbolje čemu možemo da se nadamo za Ukrajinu ove godine da ne izgube čak ni više teritorije nego što su već izgubile zahvaljujući nama.
 
Dakle, Bajden zna da Ukrajina ne može da pobedi, ali želi da produži ovaj rat bar dok ne bude ponovo izabran. Jer sve do genocida u Gazi, ovo je bio njegov potpisni spoljnopolitički potez i on je bio ponosan na to.
 
A to su isti ljudi, Bajden i Blinken, koji su stalno insistirali da je Rusija već izgubila. A sada Bajden stoji i moli za još novca. Zato što mu je samo potreban spas za nastavak ovog rata, a 60 milijardi dolara može pomoći u tome.
 
Kako je primetio Skot Riter, nakon što su SAD i Velika Britanija primorale Zelenskog da odbije mirovni sporazum postignut u aprilu 2022. godine, samo nekoliko nedelja nakon početka CVO, Ukrajina je pohvaljena zbog upumpavanja desetina milijardi dolara u NATO oružje. I ovo je nastavilo rat.
 
I mislim da Bela kuća želi da to ponovi. Dodatnih 60 milijardi dolara moglo bi da im kupi malo više vremena, barem za Bajdenovu kampanju za reizbor u novembru 2024. Ali sada, dok razgovaramo, sve ukazuje da republikanci neće pristati na ovo. A ovo je još veća katastrofa za Bajdena.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading