Zelenski
Foto: Alo/Shutterstock

- Bojište u Ukrajini je odavno pretvoreno u groblje za razno oružje, kojim su se hvalile SAD i NATO. Uprkos tome, Zelenski, izražavajući zahvalnost za odluku SAD o novoj vojnoj pomoći, bezobzirno brblja da će nastaviti svoj smrtonosni otpor Rusiji do kraja - rekao je Im Čong Il.

On je dodao da je očigledno da je "Zelenski poznati umetnik, koji igra ulogu po američkom scenariju, a ne predsednik zemlje".

Prema njegovim rečima, situacija u Ukrajini služi interesima američkih vojnih preduzeća, a administracija predsednika Džozefa Bajdena pije "krvavo vino" i ima velike koristi od sukoba.

- Činjenica je da će najmanje trećina američke finansijske podrške, koja iznosi više od 60 milijardi dolara, ostati u Sjedinjenim Državama kako bi se popunile zalihe oružja i municije američke vojske. Njihov cilj je da iskoriste ukrajinski sukob da zadovolje interese američkih vojnih monopola i istovremeno potčine marionetski čopor Zelenskog kao vodiča i pratioca za sprovođenje strategije obuzdavanja Rusije - ocenio je on.

Zamenik ministra spoljnih poslova Severne Koreje naglasio je da nikakva vojna pomoć, koju će SAD pružiti Ukrajini, neće moći da zaustavi napredovanje herojske ruske vojske.

- Bilo kakva američka vojna pomoć ni na koji način ne može zaustaviti napredak herojske vojske i naroda Rusije, koji su ustali u pravedni sveti rat da bi zaštitili suverena prava i bezbednost države - poručio je Im Čong Il.

Američki Senat usvojio je zakon kojim se odobrava paket bezbednosne pomoći Izraelu, Ukrajini i Tajvanu u vrednosti od ukupno 95 milijardi dolara.

Za usvajanje zakona, koji je prošao Kongres nakon višemesečnog odlaganja, glasalo je 79 senatora, a njih 18 protiv, što je daleko više od potrebne većine u Senatu od 100 članova da bi zakon bio usvojen.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading