Aleksandar Vučić
printscreen
Aleksandar Vučić

printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

Predsednik je građanima Srbije čestitao Badnji dan i Božić, a potom se osvrnuo i na regionalna politička pitanja.

- Želim svima srećan najradosniji hrišćanski praznik i da ga provedu u zdravlju i sreći sa svojim porodicama i da sačuvamo mir i budućpst za našu decu - istakao je predsednik.

Odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše pobedu Zorana Milanovića na predsedničkim izborima u Hrvatskoj, kao i da prokomentariše to što je Milanović svojevremeno rekao da je Srbija "šaka jada".

- Danas je Badnji dan, sutra je Božić i ne priliči da izgovaram teške reči. Kao pristojan čovek, kada budu zvanični rezultati poslaćemo telegram u kojem će pisati da čestitamo na izboru, tako rade pristojni ljudi – kazao je Vučić i dodao da će reagovati na uvrede ćutanjem i većim radom.

Vučić je istakao da se naslušao svakakvih čuda i da tu slegne ramenima i gura napred.

- Hrvatskoj želim svako dobro, a Srbiji da želim duplo veći rast nego što ga Hrvatska ima - naglasio je Vučić.

- Ja želim mir, stabilnost, a želim poštovanje našeg naroda - rekao je Vučić govoreći o stanju u Crnoj Gori.

Sa Milom se nisam čuo, liderima političkih stranaka u Crnoj Gori nisam ništa nisam savetovao. Ja sam tu da ih saslušam i možda kažem šta mislim... Davno sam naučio da nikoga ne treba da savetujem - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodajući da je spreman na razgovore sa Đukanovićem i da predsednik Crne Gore ima otvoren poziv da poseti Srbiju.

On je dodao i da ima dobru saradnju sa Miloradom Dodikom, da se jutros u 7 čuo sa liderom Srba u Hrvatskoj Miloradom Pupovcem, kojem je čestitao Badnji dan, ali da nikog ne savetuje.

Predsednik Srbije potvrdio je da postoji opasnost da se, nakon Crne Gore, sličnim zakonom i na Kosovu, pokušaju oteti srpske svetinje.

- Više godina se vodi kampanja gde se govori o kosovskoj baštini, a tu će pokušati da stave i spomenike kulture koji pripadaju pravoslavnoj, katoličkoj i islamskoj veroispovesti. Međutim, naš narod je žilav, tvrd orah, kada ljudima pokušate da zabranite njihovo prezime, kulturu, onda se probudi taj duh slobode u svakom Srbinu i onda mi umemo da se izborimo - zaključio je predsednik, poželevši još jednom srećne praznike svima.

Komentari (1)

Alex

07.01.2020 00:03

Velika je odgovornost,svaka cast predsedniku koliko se bori za nas narod svuda na Balkanu.