Škola, đaci
Alo!/ Dejan Briza
Škola, đaci

Alo!/ Dejan Briza

Škola, đaci, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Najpre je u uvodu objavio odluku koju kako je istakao, nije doneta lako.

- Borba koja je pred nama je borba za one koji su stvarali ovu zemlju, za naše roditelje, za naše starije, ali i za budućnost naše Srbije. Naši roditelji, oni su izgradili naše gradove, sela, puteve i pruge, napravili sve što u našoj zemlji imamo. Danas su oni napadnuti pre svega i moramo da uradimo sve što možemo da tim divnim ljudima pomognemo. Do sada smo uradili mnogo stvari i želim da se posebno zahvalim lekarskom timu, divnim ljudima koji su ugled i najteži posao stavili državi na raspolaganje, da pomognu zemlji i narodu. Posle iskustava, ali i svega što smo zajednički prošli, nedovoljne discipline u razumevanju poruka koje smo slali, na osnovu pisma koju su Vladi i meni, a na osnovu Ustava koju je uputio ministar odbrane i u skladu sa odredbama člana 200. Proglašavam vanredno stanje na teritoriji čitave zemlje. Ovu odluku nismo doneli lako - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Potom je objasnio da se škole neće otvarati do kraja tekuće školske godine. Takođe, fakulteti, barovi, kafići, bioskopi i ostale ustanove kao što je ranije najavljeno.

- Od sutra nema škole, nema vrtića, nema fakulteta, sve se zatvara, nema treninga, nema sporta, nema teretana, da ne objašnjavam zašto. Zatvara se život da bismo sačuvali život, da bismo zaštitili naše stare - rekao je predsednik Vučić.

Dodao je da će biti preduzete najteže mere.

Preduzećemo najteže mere. Prošli smo kroz teške krize. Ovo će biti najteža bitka za naš narod. Naši stari su meta ovog žestokog napada. Želim da u ime Republike Srbije izjavim saučešće svim našim evropskim prijateljima, kojima želim da izađu iz ovoga, našoj španskoj braći takođe.

Komentari (3)

dragana

15.03.2020 20:58

A sta cemo sa okupljanjem po prodavnicama?U nenormalnom broju?Na koji nacin da se zastite zaposleni?Rukavicama??????

Rade

15.03.2020 21:48

Samo neka su deca živa i zdrava a sve će oni postići naučiti ako treba i preko nekih letnjih škola.

5yy5

16.03.2020 13:08

zivot mora da se sacuva pre svega nasih najstarijih koji su meta virusa