LEPA BRENA EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nemam nijedan kostim, raspali su se od znoja!
Foto: Ataimages

Lepa Brena, najveća balkanska ženska muzička zvezda i živa legenda regionalnog šou-biznisa, podjednako je aktuelna kao i pre 41 godinu, kada je sa bendom „Slatki greh“ počela da radi i zauvek izmenila tokove tada jugoslovenskog poimanja industrije zabave.

Kulminacija njene karijere i period kada je najviše radila bile su osamdesete godine prošlog veka, i upravo su to vreme mnogi sociolozi i teoretičari kulture nazivali brenomanijom. Ministarka radosti, kako ju je svojevremeno nazvala Mirjana Bobić Mojsilović, važila je za pevačicu koja je na muzičku scenu, pored novog žanra, unela i do tada neviđeni scenski i modni identitet. Kratke suknjice, šljokice i resice bile su zaštitni znak njenog stila, a ona se sa setom u glasu prisetila tog vremena i ekskluzivno za Alo! objasnila zašto danas nema nijedan od tih kostima.

LEPA BRENA EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nemam nijedan kostim, raspali su se od znoja!

Foto: Ataimages

 

 

- Verovali ili ne, nisam uspela da sačuvam nijednu haljinu i nijedan kompletić iz perioda od 1982. do 1990. godine zato što su se svi oni raspali od znoja zbog onih mojih čuvenih „dva koncerta dnevno“ - priča Lepa Brena, i dodaje:

- Sve te kostime mi je šila moja majka i pravila je uvek dva-tri ista da bih jedan suv imala za prvi koncert u 18 sati, a drugi za koncert od 20 sati. Pošto se svi sećamo kako su izgledali moji koncerti i koliko energije sam ostavljala na bini, ostala sam bez kostima, ali sačuvala sam uspomene - kaže folk diva za Alo!.

Lepa Brena je naglasila da zbog toga posebno žali jer bi mnoge haljine iz tog perioda danas bile pravi modni rariteti. Ona je i objasnila šta radi sa garderobom koju zbog prirode posla često kupuje, ali ne može da je nosi više od jedanput.

- Moj posao je takav da svu garderobu, kako privatnu, tako i scensku, poklanjam svojim drugaricama i prijateljicama - objasnila je Lepa Brena.

LEPA BRENA EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nemam nijedan kostim, raspali su se od znoja!

Foto: Alo!/ Rajko Ristić

 

 

Karijera u brojevima

Otkako se pojavila, Lepa Brena je zauzela prvo mesto na listi najpopularnijih i najtiražnijih izvođača na Balkanu. Iza sebe ima 20 albuma, 8.700.000 prodatih ploča i 25.000.000 ukupno prodatih nosača zvuka, kaseta, ploča i diskova. Održala je 2.800 koncerata, 31 uzastopni koncert u Domu sindikata i 17 uzastopnih u Centru „Sava“. Na njenim nastupima slušalo ju je i gledalo ukupno 2.500.000 posetilaca. Album „Bato, bato“ prodat je u 1.100.000 primeraka. Njeno ime, slika ili neki detalj iz života ili karijere nalaze se na 419.000 stranica na internetu, a njoj je posvećeno 7.500 fan sajtova. Na svetu postoji sedam restorana koji nose njeno ime. Snimila je dve TV serije i šest filmova, od kojih mjuzikl-trilogija, u kojoj igra samu sebe „Hajde da se volimo“ spada u najgledanije filmove domaće produkcije.

Sve o biznisu vreednom 50 miliona koji pokreću, Brena i Boba, saznajte OVDE.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading