U SRBIJI JE SEDMI PO SMRTNOSTI Zovu ga i tihi karcinom, odneo je tri velikana naše scene, a malo je poznato koji su prvi simptomi ove opake bolesti!
Foto: Alo! /

Vest da je preminuo Marinko Rokvić odjeknula je kao bomba, jer nije bilo poznato da se slavni pevač (67) borio s rakom pankreasa, jednim od najpodmuklijih oblika karcinoma. 

Porodica je potvrdila od čega je umro Marinko Rokvić, a simptomi raka pankreasa često su neprimetni, lako ih je zanemariti, zbog čega ovu bolest nazivaju "tihi karcinom". 

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" rak pankreasa u Srbiji je sedmi po smrtnosti, sa ubedljivo najgorim prognozama kad je reč o malignim bolestima organa za varenje. U uznapredovalim fazama bolesti vreme preživljavanja se meri mesecima.

Simptomi raka pankreasa su:

Smanjen apetit
Nevoljan gubitak kilograma
Promena boje urina
Bol u stomaku ili u donjem delu leđa
Formiranje ugrušaka u krvi
Žutica (žućkasta prebojenost kože i beonjača)
Depresija

OGLASILA SE PORODICA! Otkriven tačan uzrok smrti Marinka Rokvića!

Pre Marinka, krajem prošle godine preminuo je od iste bolesti i glumac Tihomir Arsić (63). Njegov izgled tokom jednog od poslednjih pojavljivanja u javnosti pokazao je koliko je ova bolest strašna, i kakve posledice ostavlja na pacijente pre nego što im oduzme život - Tiku mnogi nisu ni prepoznali.

Glumac mlađe generacije, Marinko Madžgalj, takođe je preminuo od ove bolesti. Madžgalj je imao samo 36 godina kada je 2016. izgubio bitku sa ovom opakom bolešću.

ALO! ISPRED KUĆE ROKVIĆA NA BEŽANIJI! Šaulići pristigli da izjave saučešće porodici, Nikola nem od tuge i bola!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading