VERA PRE SVEGA Pop zvezda ne dozvoljava sebi da njena muzika huli na boga, svešteno lice određuje repertoar
Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Iako je 21. vek, sve je veći broj predstavnika domaćeg šou-biznisa koji svoju sliku u javnosti i medijima grade na osnovu pravoslavne vere čija načela poštuju i žive. Imidž smerne, verne, poštene, uzorne tradicionalne žene odgovara i identitetu koji van kamera ima pop diva Aleksandra Radović.

Izvor blizak jednoj od najboljih pevačica na savremenoj domaćoj estradi otkriva za Alo! koliko je Aleksandra posvećena vernica i da se pravoslavnih vrednosti ne odriče ni kada je biranje pesama u pitanju.

- Otkako je 2003. godine snimila svoj prvi album, Alksandra je insistirala da ono što peva nikada ne pređe granicu dobrog ukusa. Balade i probalade obeležile su njen muzički opus, a stihovi su uvek i bez izuzetka bili ljubavni - počinje izvor i dodaje:

- Čak i kada je pevala o ljubavnim prevarama ili burnim raskidima, njene pesme nikada nisu imale skandalozne poruke, ružne reči ili psovke. U biranju pesama pored tima sa kojim sarađuje uvek je učestvovao i njen duhovnik, što se nije promenilo do danas.

VERA PRE SVEGA Pop zvezda ne dozvoljava sebi da njena muzika huli na boga, svešteno lice određuje repertoar

Foto: Youtube/Printscreen

 

Zvuči pomalo čudno, ali izvor objašnjava da Aleksandra ne povlači crtu i ne pravi kompromis  između privatnog i javnog života i nedvosmisleno smatra da ne treba da živi kao podvojena ličnost, pa dok privatno poštuje pravoslavnu veru, da poslovno izvodi pesme sa nedostojnim stihovima.

- Aleksandra jasno drži do svog stila, stava i imena koje je izgradila. Kada su pesme u pitanju, obraća pažnju na svaki detalj, a posebno na stihove. Svaku nedoumicu oko reči koje bi trebalo da peva, termina i poruka pesme rešava i sa svojim duhovnikom. Prilikom gostovanja u jednom muzičkom konceptu u kome je prepevala pesmu „Vlak“ grupe Zana, Aleksandra je rešila da izmeni sporni stih za koji je smatrala da ne treba da peva. U refrenu se pominje reč „vrag“, sinonim za đavola, što se njoj nimalo nije dopalo. U razgovoru sa sveštenim licem i uz njegovu podršku rešila je da stih „Neka ide s vragom sve, sve, kad ne voliš me“ zameni u „Neka ide, dragi, sve, sve, kad ne voliš me“. Kako je tekst za pesmu napisala Marina Tucaković, Aleksandra ju je lično zvala i zamolila da joj dozvoli da promeni spornu reč koja se kosi s onim što ona živi i želi da propagira - završava izvor svoju priču za Alo!.

 

Od pozajmljivačice glasa do pop dive

Aleksadru Radović bukvalno je proslavio njen glas koji je poznat postao nekoliko godina pre nje same. Pozajmljivala ga je otvaračicama usta koje su bile popularne devedesetih godina prošlog veka, pevala je prateće vokale, ali čuvene džinglove koji su bili deo marketinške strategije Pink televizije. U punom sjaju upoznali smo je 2003. godine, kada je snimila svoj prvi album i hit baladu „Kao so u moru“. U međuvremenu postala je jedno od najcenjenijih imena domaće muzike, važi za „ledenu damu“ koja ne pravi kompromise kada je muzika koju izvodi u pitanju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading