VELIKA TUGA Laća nestao sedam dana pred smrt!
Foto: Printscreen

Milan Laća Radulović, sin Marine Tucaković, najpoznatijeg i najplodonosnijeg tekstopisca svih vremena, iznenada je preminuo juče, na svom putu po Izraelu, u 36. godini života. Kako su objavili domaći mediji, Milan se navodno predozirao i preminuo je na licu mesta.

Njegov otac, Aleksandar Futa Radulović, potvrdio je vest da je Laća preminuo, a kako je otkrio, do njega još uvek nije došla informacija da je njegov sin bio pod dejstvom narkotika.

VELIKA TUGA Laća nestao sedam dana pred smrt!

Foto: Printscreen

 

- Laća je 12. decembra prijavljen kao nestao. Dobio sam informaciju da je 19. decembra pronađen na ulici u Tel Avivu. Nije nam poznato u kakvom je stanju zatečen. Posebno se zahvaljujemo konzulu Dušanu Vujoviću - rekao je njegov otac Aleksandar Futa Radulović.

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je saučešće porodici Radulović, ocu Aleksandru i svima koji su voleli Milana i za Alo! otkrio da će država Srbija preko naše ambasade u Izraelu pomoći u prebacivanju tela.

- Naša ambasada u Tel Avivu je dobila informaciju od Interpola da je, nažalost, vest o smrti Milana Radulovića tačna. Ambasada će pomoći u prebacivanju njegovog tela u našu zemlju. Izražavam najdublje saučešće porodici i prijateljima - rekao je Ivica Dačić za Alo!.

Kuma porodice Radulović otkrila je da se pre izvesnog vremena čula sa Laćom i da ništa nije slutilo da će sebi nauditi.

VELIKA TUGA Laća nestao sedam dana pred smrt!

Foto: Printscreen

 

- S njim sam se čula pre nedelju dana. Bio je u Izraelu razdragan i normalan. Ne znam. Futa mi je rekao da su ga našli tamo mrtvog na ulici. On nije sad baš za razgovor. Sad ću da idem tamo kod njega - rekla je Marijana Petrović.

Njegov bliski saradnik, kompozitor Darko Dimitrov, šokiran je činjenicom da je Radulović preminuo, a prema njegovim rečima, Laća već duže vreme nije uzimao opojna sredstva.

- Ne mogu da verujem, šokiran sam. Dopisivali smo se pre 15, 20 dana. Poruke su bile vezane za posao. Dogovarali neke projekte i da radimo jedan festival. Ne mogu da poverujem da je bio pod nedozvoljenim supstancama. Znam da je ranije imao probleme s tim, ali je prestao. Dok je dolazio kod mene i živeo u Makedoniji, zaista nije ništa uzimao. Jedino ako se nedavno tome vratio, ali ne možemo da nagađamo. Ovo je užasna tragedija cele familije - rekao je on.

Izgubio sam majku i sa njom obe ruke!

U saradnji sa Alo! novinama Milan je tokom novembra objavio feljton „Klinika“ u 10 nastavaka u kojem je opisao poslednje dane borbe svoje majke Marine s kancerom, ali i svoja emotivna stanja nakon njene smrti.

U poslednjem intervjuu koji je za Alo! dao neposredno pred objavljivanje prvog feljtona Milan Radulović je gostovao u emisiji „Milizam“.

- Meni je umrla majka, a drugima je umrla Marina Tucaković. Ne znam kakvu prazninu posle godinu dana oseća srpska estrada, ali znam kako se ja osećam kada gledam šta se dešava. Što se tiče muzike, nema inventivnosti, ništa nije drugačije poslednje dve godine -govorio je Laća i opisao kako se oseća:

- Osećam prazninu. Pomirio sam se s tim da je nemam, ali se pitam kako bez nje. Kada izgubiš majku, kao da si izgubio obe ruke, možda i noge, mada mislim da njih još uvek imam. Mnogo sam bio vezan za majku. Godinu dana kasnije osećam se lakše, svesnije i udarci su tuplji, ali sam zapravo bolje jedino kada nestanem i negde otputujem.

Agresivan sam na viskiju

Laća se u poslednjem intervjuu osvrnuo i na svoje poroke, priznao da traži način da ostavi duvan, ali i priznao zašto više ne pije viski.

- Na viskiju sam agresivan, dok sam na rakiji i vinu skroz okej. Rejvove i klubove sam prošao, sada mi se ide u neku dobru kafanu da slušam muziku i da je platim, to mi je ćef - rekao je tada kroz osmeh Laća.

Uspori malo, sudbino sestro

Omiljena pesma Milana Laće Radulovića, a koju je napisala njegova majka bila je „Uspori malo, sudbino sestro“, koju je, kako nam je otkrio, poručivao svaki put kada bi otišao u kafanu.

- Uspori malo, sudbino sestro, idi na neko drugo mesto. Šta smo ti krivi, šta smo ti dužni, juče srećni, danas tužni - to je tekst koji je toliko tačan. Sve se dešava brzo, sve prolazi, ljudi odlaze, danas se smejemo, a već sutra ćemo plakati. To je pesma o prolaznosti života i o tuzi. Ona oslikava sve ono što ja mislim i živim, oslikava mene - rekao nam je jednom prilikom Laća Radulović.

Pisao pesme, ali se nije potpisivao

Milan Laća Radulović rođen je u Beogradu 1986. godine, gde je završio osnovnu i srednju školu. Studirao je režiju i pisao tekstove muzičkim izviđačima.

Prvo javno pojavljivanje imao je sa osam godina, kada je 1994. repovao u pesmi „Svaka cura danas zna“ koju je izvodila Lola.

Prvi profesionalni angažman imao je na Severininom albumu „Zdravo Marijo“ 2008. godine, ali se nije potpisao kao autor. Sarađivao je sa Anom Nikolić, Darom Bubamarom, Marinom Visković, a napisao je i hit „Rane“ koji izvodi Anastasija Ražnatović.

Planirao je da izda knjigu neobjavljenih pesama svoje majke Marine Tucaković, ali i da se posveti pisanju proze. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading