KONSTRAKTA APELUJE: Ono što ste mi uzeli uplatite u humanitarne svrhe!
Promo

Godinu koja je na izmaku svojim likom i delom bez sumnje je obeležila i Ana Đurić, u Srbiji i širom Evrope poznata kao Konstrakta. Njena pesma „In corpore sano“, kojom nas je predstavljala na Evroviziji i osvojila visoko peto mesto, u Srbiji je tokom cele 2022. godine bila više od hita i muzičkog žanra kom pripada.

Stihovi „Nemam knjižicu“, „I šta ćemo sad“, pranje ruku i lavor, iako pripadaju domenu umetničkog dela i podležu autorskim pravima, koristio je ko je i kako stigao. Praktično intelektualna svojina Ane Đurić rabljena je i razvlačena kako po društvenim mrežama tako i u marketinškim kampanjama, a sve je rađeno pod velom popularnosti pesme i činjenice da su svi bez izuzetka zapamtili pomenute stihove i pokrete ruku koje su doživljavali kao narodno dobro.

Konstrakta

Foto: Alo.rs

 

Izvor blizak „zdravoj umetnici“ za Alo! otkriva da je Konstrakta dugo razmišljala šta da radi po pitanju korišćenja njenog autorskog dela, ali je na kraju ipak rešila da godinu svojih velikih uspeha završi u mirnom, pomirljivom i humanitarnom tonu.

- Ana je imala na umu da tuži sve one koji su bez prava koristili stihove njene pesme, delove scenskog nastupa, pa čak i njene fotografije kako bi reklamirali neki svoj proizvod ili uslugu. Ipak, ona je na kraju zaključila da nema ni volje ni vremena da se ganja po sudovima niti da sada, retroaktivno proverava gde su sve i u kakvim kontekstima pojavljivali njen lik i delo. Došla je na ideju da apeluje na kompanije da uplate određeni iznos u humanitarne svrhe kako bi na kraju godine svima bilo dobro - kaže izvor za Alo!.

KONSTRAKTA APELUJE: Ono što ste mi uzeli uplatite u humanitarne svrhe!

Promo

 

Kada smo pozvali Konstraktu, ona je potvrdila naša saznanja i dodala da neće čak ni imenovati one koji su koristili njenu pesmu i nastup u marketinške svrhe.

- Mislim da su mnogi primetili korišćenje mojih, naših stihova u pojedinim kampanjama većih ili manjih kompanija. Možda su se neke kompanije i okoristile, protiv čega ja zaista nemam ništa. Drago mi je ako sam pomogla, niti sam ikoga ganjala po tom pitanju niti ću, ali verujem da na tim mestima postoji dobra volja da nešto od stečenog materijalnog viška podelimo, kao što kod mene postoji ta dobra volja - počinje Konstrakta i apeluje na kompanije da po sopstvenoj želji i mogućnosti uplate u humanitarne svrhe.

- Ako se neko prepozna, volela bih da mi se javi i da prosledimo bar nešto tamo gde je potrebno. Sigurna sam da ima viška, a svi znamo da ima i onih kod kojih je manjak i kojima treba. Ovo bi bio lep način da uđemo u novu godinu i u tom stilu nastavimo dalje - poručila je Ana Đurić u svom razgovoru za Alo!.

Probudila sam duh zajedništva

Konstrakta je prokomentarisala i 2022. godinu pa istakla na šta je posebno ponosna kada je u pitanju njeno medijsko istupanje i rad.

- Ako treba da sumiram godinu iza sebe, ja bih kao najveći utisak izdvojila sledeće. Jasno sam videla da kroz aktivnosti u kojima sam učestvovala postoji duh zajedništva i podrške. To je divno iskustvo na koje smo ponosni i ja i članovi mog tima - rekla je umetnica za Alo!.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading