Rastko
Foto: Privatna arhiva/Preentscreen

Gledali smo ih u poznatim filmovima i serijama, znali smo ih kao bitne figure muzičke scene ili ljude koje su učestvovali u stvaranju ostvarenja koje su obeležile neko vreme.   

Međutim, u jednom trenutku su doneli odluku da napuste urbane gradske 

sredine i sve što one mogu da nose sa sobom. 

Lude provode, slavu, novac, bogatsvo, ali i poroke kojima su neki od njih bili okruženi - zamenili su nekim znatno mirnijim okruženjem, pronašli su spas u manastiru, a među njima je Rastko Lupulović.

 

Ako ste gledali Otvorena vrata, hit seriju koja se na malim ekranima emitovala devedesetih, velika je šansa da se sećate Milančeta. Njega je glumio Rastko Lupulović koga smo takođe mogli da gledamo u Paket aranžmanu i Biće bolje.  

 

Bio je jedan od nadolazećih mladih glumaca u tom trenutku. Bio je veoma aktivan, imao i pozorišne projekte, vodio je rokenrol način života, a onda je doneo odluku da se povuče u manastir.

Osećam se zasićenim od roka i svega toga. Rok je negde u skladu sa opštim načinom života, opštom površnošću. Kad odem na Akademiju, izđuskam se i vratim se kući prazan i tup. Na liturgiju odem sa istim raspoloženjem, sa potrebom da doživim katarzu, ali kući dođem sređen i miran… Ljudi u roku izgube tu neku kreativnu crtu, istroše se, istroše se, istroše se…- pričao je Rastko u intervju koji je izašao svega nekoliko meseci pre nego što će se zamonašiti.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading