Sonja Savić
Foto: Printscreen/Printscreen

Legendarna glumica Sonja Savić preminula je pre tačno 15 godina u 48. godini života. Kako se pisalo, preminula je od prekomerne doze narkotika.

Ona je pronađena mrtva u stanu 23. septembra 2008. godine u Kursulinoj ulici. Lekari su samo mogli da konstatuju smrt. Prema zvaničnim podacima nakon obdukcije, preminula je od prevelike doze nedozvoljenih supstanici.

Kako se tada pisalo, u stanu, osim prljavog dušeka, nije bilo nikakvog nameštaja. Komšije su tada navele i da su svuda okolo bili razbanaci upotrebljeni špricevi. Poslednji intervju dala je za crnogorske "Vijesti" samo dva meseca pre smrti.

Sonja Savić

Printscreen

 

- Ono čime mogu da se ponesem, ne ponosim, nego ponesem, to je što sam uspela da izbrišem granicu između života i poziva. Da li to svaki put uspešno dočaram i do koje mere mogu da vladam scenom ne znam. Trudim se da moja reč dovoljno dugo putuje da može publici da zadrži pažnju, jer, i posle toliko godina, ja i dalje brinem o tome šta publika misli - rekla je tada.

Ona se tada podsetila reči svoje bake koja joj je uvek govorila da se u ljudskim očima sve može pročitati. U njenim očima tada se videla tuga i samoća.

- Ima još jedna bakina izreka koje se često setim, žagre ti se oči. Danas bi mnogim generacijama, kada prođe ponoć, mogli to da kažemo. A njima oči žagre od ko zna čega, a to nije dobro ni za njih ni za porodicu. Izgleda da je samoća cena moje slobode - rekla je tada glumica.

Sonja je igrala u pedesetak filmova u kojima je briljirala, poput "Balkanskog špijuna", "Une", "Život je lep", "Šećerne vodice", itd. Uvek je govorila da je život podredila glumi. Priče o korišćenju zabranjenih supstanci krenule su osamdesetih godina, što je podgrejalo njeno druženje sa članovima grupe "EKV". 

PETNAEST GODINA OD SMRTI SONJE SAVIĆ! Ovo je tragičan život legendarne glumice!

Printscreen

 

- Nisam bila srećna što se družim s njima. Bila sam srećna što sam pronašla ljude koji su nesrećni kao ja - izjavila je jednom prilikom Sonja Savić.

Maštala je o deci sa džez muzičarem Vlajkom Lalićem, kog je upozlala sa 15 godina. Razdvojila ih je njegova prerana smrt 1990. godine, kada se utopio na jedrenju kad ga je zahvatila oluja. 

- Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom - govorila je Sonja.

Mesecima je bila u depresiji zbog njegove smrti, zbog čega je otišla u Sloveniju i ostala deset godina. Nakon toga se vratila u Srbiju i posvetila filmu, ali ne kao ranije. Mnogi su govorili da su tad krenuli njeni problemi sa nedozvoljenim supstancama.

Sahranjena je u rodnom selu, Donjoj Gorevnici, a niko od kolega nije prisustvovao sahrani.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading