Jelena Čvorović
Foto: Printscreen/Foto: Printskrin

Glumica Jelena Čvorović Paunović biće sahranjena sutra, 8. decembra u 14.30 časova na Novom groblju, a okupljanje i izjava saučešća će početi od 13.30 časova, saopštilo je njeno matično pozorište.

 

 

Jelena je preminula u 75. godini. Bila je srpska pozorišna i televizijska glumica koja je ostavila dubok trag u domaćoj kinematografiji. Mnogi je pamte po ulozi Žakline u seriji "Srećni ljudi" i kao Kasandre u "Porodičnom blagu".Jelena je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1972. godine, u klasi profesora Milenka Maričića. Rođena je u Bajinoj Bašti, ali je veći deo svog života provela u Beogradu, gde je ostvarila zapažene uloge na pozornici i malim ekranima.

 

Jelena Čvorović Paunović bila je prepoznatljiva po svom specifičnom, hrapavom glasu, ali i po nesvakidašnjem načinu tumačenja likova koje je igrala. Njena uloga Nine iz kultne serije "Otpisani" i Zorke iz "Porodičnog blaga" obeležile su njenu karijeru, dok je uloga Tankosave Tasić iz "Bele lađe" takođe ostavila dubok utisak na publiku.

Jelena je ostavila je neizbrisiv trag u istoriji domaće televizije i pozorišta. Njeni nastupi u predstavama poput "Kokošje slepilo", "Samoubice" i "Balkona" takođe su bili izuzetno cenjeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading