Nenad Pagonis
Foto: Promo/Promo

Ćerka popularnog kik-boksera Nenada Pagonisa rodila se sa oštećenjem mozga, a on je jednom prilikom otvoreno govorio o svemu kroz šta je tada prolazio.

ĆERKA MU JE ROĐENA SA OŠTEĆENJEM MOZGA Potresna ispovest našeg poznatog sportiste: Rekli su mi da ne očekujem da će preživeti

Printscreen

 

Pagonis je otkrio sve detalje drame i velike životne borbe svoje porodice, a posebno njegove naslednice Tese, koja se već u prvim danima borila za život.

- Tesa se rodila, ostala je zaglavljena u porođajnom kanalu i dobila je oštećenje mozga, nije disala i bukvalno ja sam bio prvi koji je bio na udaru kada je došla na intenzivnu negu. Drugar koji je porađao suprugu je rekao: "Ej, imali smo nekih problema", ja sam video da je on nešto uspaničen, ali je rekao: "Biće sve u redu". Ja nonšalantno zvonim, a ona kaže: "Nemojte mnogo da očekujete, to dete je rođeno zaglavljeno u porođajnom kanalu, rođena je da ne kažem mrtva, ali imala je oštećenje mozga i nemojte puno da očekujete". Dobila je na rođenju ocenu 1. Ja sam bio prvi koji je video - rekao je Nenad, pa nastavio:

- To je bila jedna zdrava beba koja ima četiri kilograma. Sve bebe su tamo u inkubatoru, ona je bila izložena, mogao sam da je dodirujem, bila je intubirana svuda. Uspavali su je sedativima, ali je ona imala otvorene oči, gledao sam je, a onda je u jednom trenutku počela ovako - priseća se Nenad pokazujući kako je disala i nastavlja:

Nenad Pagonis

Printscreen

 

- Tu sam se ja slomio. Došao sam kući sam, Maja je bila u bolnici i isplakao sam se. Ali opet, preživeo sam smrt oca, preživeo sam neke teške trenutke u ringu, došla je opet spoznaja - moraš se boriti, ne možeš da sediš u snegu i da plačeš, moraš se boriti. Maja i ja smo išli svaki dan u bolnicu od prvog do poslednjeg minuta, pevali smo joj na uvo, ja sam joj masirao tabane jer sam čitao te akupunkturne tačke... Njoj je bila spuštena temperatura na 33 stepena, tako nešto i sedativima su je uspavali da mozak odmara. Međutim, mi smo svaki dan tamo išli i mogli da je diramo što je bila prednost. Ja sam joj u toku svake posete rekao pa jedno 50-100 puta: "Volim te", na uvo, ti ćeš biti zdrava, ti ćeš biti sportistkinja, stalno sam joj šaptao na uvo. Posle deset dana kada su joj uradili skener mozga nije bilo više nikakvog oštećenja - rekao je u emisiji "Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović".

Tesa je i danas zdrava i srećna devojčica. Svira violinu, trenira džudo i slika iako, kada se rodila, prognoze lekara nisu bile ohrabrujuće.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading