Novica Zdravković
Dejan Briza/Alo!
Novica Zdravković

Dejan Briza/Alo!

Foto: Dejan Briza/Alo!

Vest da će se snimati film i serija o legendarnom Tomi Zdravkoviću veoma je obradovala javnost. Odmah su počela nagađanja o tome ko će ga glumiti, ko će se još od poznatih likova pojaviti u ostvarenju koje sprema Dragan Bjelogrlić.

- Trenutno sam u Leskovcu kod jednog doktora. Ostaću ovdje nekoliko dana. Sada se dobro osjećam. Krajem meseca moraću na još jednu operaciju. I ja se, kao i moj pokojni brat Toma, borim s rakom mokraćnog mehura, evo već 18 godina. To je genetika. To je život, šta da radim. I on je 18 godina bolovao. Sve je to život u Božija volja – rekao je Novica Zdravković.

Snimanje bi trebalo krenuti u julu.

Slagao, a nije ni trepnuo: Novica Zdravković

Dejan Briza

Foto: Dejan Briza

Siguran je da će film i serija biti vrhunski.

- Trideset godina je prošlo. Toma je bio izuzetan lik. Veliki umjetnik i ostavio nam je bezvremenske pjesme. Rijetko se rađaju takvi ljudi. I to vreme je bilo posebno. Dobro je to što Dragan Bjelogrlić radi, što želi da prikaže vreme koje više ne postoji, te ljude i taj način života i umetnost. Toga više nema - iskren je Novica.

U filmu će svoje mesto dobiti i poznate sarajevske ličnosti Kemal Monteno, Davorin Popović i Mirza Delibašić.

- Uputio sam Bjelogrlića da kontaktira i menadžera Sadika Pašića, poznatog Paju, koji je radio s Tomom. Bilo je tu dosta anegdota, jer zapravo velike ljude čine angdote. Sve što je autentično, a tiče se Tome, ja sam otkrio ekipi koja sprema seriju i film, od njegovog dolaska u Leskovac, dešavanja što se tiče muzike, pa do smrti - izjavio je Zdravković.

Novica i Toma Zdravković

printscreen

Foto: printscreen

- Kako će na kraju sve izgledati, ostaje da se vidi. Uglavnom, Bjelogrlić ima materijala za dva-tri filma. Ljudi ga zovu sa svih strana i pričaju da su ga poznavali. Sada, baš i nije to tako, da su ga svi poznavali.

Ali, to ga i čini legendom - rekao je Novica Zdravković.