Đorđe Balašević
TANJUG/ JAROSLAV PAP

Naime, kako nam je ispričao izvor blizak porodici pokojnog pevača, Balaševići razmatraju da sve neobjavljene pesme i priče koje je pisao poslednjih godina sakupe na jednom mestu i posthumno ih objave u knjizi.

- Još uvek ne možemo da pretpostavimo o kolikom broju neobjavljenih pesma je reč. Zaostavština Đorđa Balaševića tek treba da se sredi, ali sigurno je da će njegova porodica izdati makar jednu njegovu knjigu posthumno. Tim pre što su se svi složili oko toga - rekao je naš izvor i objasnio da će se u prvoj zbirci pesama naći one koje je pisao neposredno pred smrt.

- Reč je o posebnom delu koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Đorđe je pisao u turbulentnim i teškim životnim situacijama, što objašnjava razlog dosadašnjeg čuvanja tog materijala. Poslednjih meseci bio je posebno inspirisan nesvakidašnjom situacijom u svetu koja je u ogromnoj meri uticala na društvo, ali i na posao svih umetnika. Voleo je život i nije mogao da se pomiri s tim da je za manje od godinu dana u tom trenutku svet dobio potpuno drugačiju dimenziju. Balašević je svoja osećanja najlakše mogao da opiše kroz stihove, a to je i radio gotovo do kraja svog života - priča izvor i dodaje da će sređivanje Balaševićeve zaostavštine biti dug proces.

- Tek kada prođe izvesno vreme, porodica planira da se pozabavi sređivanjem neobjavljenog materijala. Taj proces će verovatno potrajati jer je teško da se u gomili pesama izaberu one koje će biti objavljene - kaže naš izvor.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

sasa

24.02.2021 19:18

Treba reći, napustio nas je jedan muzičar, a veliki mrzitelja Srbije,,,, Balašević pored svojih pesama je zapamćen je i po tome što je koristio svaku priliku gostujući po hrvatskoj da pljuje Srbiju, naš jezik, kulturu i narod..