Sinan Sakić, Rašid Sakić
Foto: Alo.rs
Sinan Sakić, Rašid Sakić

Foto: Alo.rs

Foto: Alo.rs

Pevač narodne muzike preminuo je u 61. godini posle nekoliko meseci borbe sa encefalopatijom jetre , ne dočekavši transplantaciju zakazanu u Turskoj.

Sinanovi najmiliji ove godine neće obići grob pevača na pomen, jer nakon požara u porodičnoj kući u Loznici, strahuju za svoje živote.

Rašid Sakić

Facebook/Printscreen

Foto: Facebook/Printscreen

“Što se mene tiče, bol za ocem nije prošla i mislim da nikada neće. Ista je kao i prvog dana. Cela naša porodica se loše oseća već nedelju dana i kako se bliži godišnjica, sve je teže. Majka neprestano plače jer neće moći da ode na groblje. Zapravo, niko od nas neće smeti da ode iz straha za ličnu bezbednost jer, kao što znate, moj brat Rašid je i dalje na slobodi, a pretio nam je ubistvom i zato ne smemo da odemo u Loznicu”, kaže Đulkica, dok je Sabina poručila da se loše oseća i da nema šta da kaže.

Sinan je rođen 1956. u Loznici. Muzičku karijeru je započeo 1978. najpre kao bubnjar, a potom i kao pevač. Uspon je doživeo početkom osamdesetih, kada je upoznao Miodraga Ilića, poznatijeg kao Mile Bas, s kojim je uradio ploču i postao deo čuvene petorke “Južnog vetra”, pored Dragane Mirković, Šemse Suljaković, Mileta Kitića i Kemala Malovčića.

U karijeri je objavio ukupno 26 albuma i osam singlova, na kojima je bilo na desetine hitova koji se i danas slušaju. Sinan je održao i dosta solističkih koncerata, poslednji je bio 3. juna 2017. na stadionu Tašmajdan u Beogradu.