Gorica Nešović
YouTube/Printscreen
Gorica Nešović

YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

Novinarka je, naime, ističe bila zbunjena kada je saznala da ima dijabetes, jer nije imala klasične simptome.

- Bila sam u šoku budući da nisam imala klasične simptome kao što je, na primer, žeđ, a da slatkiši nisu na mom jelovniku. Nije mi padalo na pamet da je to uzrok mome jadu. Ali pošto sam tokom prethodnih godina više puta imala u gostima na radiju Bojanu Marković iz Plavog kruga, dosta sam znala o dijabetesu. Zapravo, dok sam bila u bolnici dve nedelje, stalno sam ponavljala sebi da se nalazim na najboljem mestu. Ono što je podmuklo u toj bolesti je što često nema simptoma, a jede vas iznutra, ali bukvalno ruinira sve organe - rekla je Gorica, pa istakla da je nakon dijagnoze počela mnogo više da brine o sebi.

Gorica Nešović

YouTube/Printscreen

 Foto: YouTube/Printscreen

- Jeste, ali u pozitivnom smislu. Napokon sam počela da brinem o sebi, da pratim i slušam moju divnu dr Šumarac. Zapravo to je poverenje u koje se kunem. Sve što mi kaže prihvatam kao dobro đače bez ikakvih sumnji da je to najbolje za mene. I zato se rezultati vide. Ima ljudi koji kažu "u početku nisam hteo da prihvatim insulin". To nije stvar izbora i o tome nema polemike. S druge strane, divno je što je to danas toliko jednostavno davati samom sebi, kao ispijanje vode. Ne boli, vrlo je jednostavno, a što je najbitnije, super se osećam.

Gorica je naime, jednom prilikom na svom blogu napisali da ne postoji lep razvod, te je otkrila kakav je bio njen rastanka od Slobodana Nešovića Loke.

- Dobro je da s bivšim partnerom ostanemo u dobrim odnosima, ne samo zbog dece već i zbog zajednički provedenih godina koje su bile lepe. Ne traje sve večno, odnosi treba da se neguju, nekada uspe, nekad ne. Svakako je dobro kad je razvod dogovor, prijateljski rastanak. I za to se valja potruditi - istakla je pa dodala da li su joj smetali komentari da ste samohrana majka ili raspuštenica.

Gorica Nešović

YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

- Slušala sam razne, ali nema veze. Sve prođe. Srećna sam što sam mogla sama da odlučujem o svojoj sudbini, da ne zavisim ni od koga, što sam naučila da racionalizujem stvari, spoznala šta hoću a šta neću. Kad napravite listu prioriteta, sve postaje jasnije.