Saša Lošić Loša
Screenshoot Youtube
Saša Lošić Loša

Screenshoot Youtube

Saša Lošić Loša, Foto: Screenshoot Youtube

Pesma Plavog orkestra “Bolje biti pijan nego star” sa albuma “Soldatski bal” iz 1985. godine nezaobilazan je deo odrastanja brojnih generacija, a pevala se širom bivše Jugoslavije. I dan danas je jedan od najvećih hitova kultne grupe, a decenijama unazad niko nije primetio nelogičnosti u tekstu pesme.

Autor pesme uz koju su se dogodila brojna pijanstva i prva zaljubljivanja, a koja peva o Buci i gimnazijskim danima je frontmen “Plavog orkestra” Saša Lošić Loša, koji je i sam ranije priznao da u tekstu zaista postoje nepravilnosti.

Naime, stih sa početka pesme “Žao mi je što smo bili samo dobri drugovi” nikako se ne poklapa sa refrenom “Vino ne zna da smo nekad bili sretan par”, složićete se.

Loša je ovo neslaganje uvideo tek 25 godina kasnije, a pre nekoliko godina je otkrio da je bio pijan dok je pisao pesmu.

- Uhvatim se u razmišljanju, pevam 25 godina i nikad to nisam primetio. I onda sam počeo da kopam po pesmama i video da je pola potpuno iracionalno. Reči nemaju veze jedna s drugom, nema radnje, nema logike. A ljudima svejedno, sa osmehom je rekao Loša jednom prilikom za Index.hr.

Kako god bilo, pesma će se sigurno slušati još dugo, dugo…

Pročitajte još: