Ilda Šaulić
Nenad Vujanović/Alo!
Kuća Ilde Šaulić

Dejan Briza

Kuća Ilde Šaulić, Foto: Dejan Briza

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Naravno da znam koja je kuća. Pa to je najlepša kuća na celoj Bežanijskoj kosi - rekao nam je na početku razgovora Jeremije Rakić (74), koji je odlično upućen u detalje kupovine, vlasničku strukturu, cenu nekretnine...

Ilda Šaulić

Alo!/Vladimir Marković

Ilda Šaulić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Čim je Bojan čuo od druga da njegov otac prodaje vilu na Bežaniji, oduševio se. Ni njena vrtoglava cena nije mu predstavljala problem.

Prodavnica Bežanija

Dejan Briza

Prodavnica Bežanija, Foto: Dejan Briza

Kako nam je još rekao, kuća ima 400 kvadratnih metara, tri sprata, više mokrih čvorova i terasa. Jedino nije bio siguran, odnosno nije mogao da se seti da li na krovu ove vile postoji i bazen.

PREPORUČUJEMO I:

 

- Ne mogu da setim. Mislim da poseduje bazen, ali nemojte me držati za reč. Uglavnom, Ilda i Bojan su divni. Poznavao sam ja i Šabana Šaulića, Gocu... I oni su jedno kratko vreme živeli na Bežaniji, ali je posle Goca prodala tu kuću. Ona je bila tačno preko puta kuće Dragana Stojkovića Bosanca, u broju 19... - pričao nam je Jeremije, koji, kako nam je rekao, punih 55 godina živi u ovom naselju.

- Sad sam u penziji, pa se često šetam zbog zdravlja. Viđam ih redovno i o njima vam mogu reći sve najbolje - završio je svoje izlaganje Jeremije i nastavio da se šeta.

Komšije Bežanija

Dejan Briza

Komšije Bežanija, Foto: Dejan Briza

S druge strane, jedna od komšinica nam je rekla da neretko sretne Ildu sa ćerkicom Emom.

- Mala joj je preslatka! Kao lutkica je! Veoma je pametna i vaspitana. Stalno se šeta sa Ildom, a povremeno je vidim i sa Bojanom - kaže nam jedna od komšinica koja nije želela da se fotografiše i dodaje:

- Otkako je Šaban umro, stalno je vidim neraspoloženu i uplakanu. Mnogo je volela oca. Videlo se da je bila njegova mezimica. Sestra Sanela joj povremeno dođe, pa ih vidim da zajedno odlaze sa cvećem... verovatno na groblje - kaže komšinica.