Veri Matović napisao pesmu
Rajko Ristić
Veri Matović napisao pesmu

Rajko Ristić

Foto: Rajko Ristić

Vera Matović traje 50 godina istim intenzitetom. Od svog početka bila je jedna od omiljenih pevačica među narodom. Zahvaljući toj podršci, ona i postoji toliko dugo, a čini se da u njenom slučaju ne manjka ni nastupa.

Koliko vremena posvećujete izgledu?

- Za sve je zadužena Vera Matović. Sama se šišam, šminkam, farbam. Ako sam toliko godina na estradi, nešto sam morala i da naučim. Verka nema vremena da ide redovno kod frizera. Kod frizera, manikira, pedikira sedi onaj ko ima vremena. Verka radi i u svom dvorištu i u svojoj kući.

Pisalo se da imate silikone.

- Hvala im što tako misle. To znači da imam dobre grudi. To su moje prirodne. Žao mi je omladine što rano to stavljaju. Mogu kasnije, kada izrađaju decu. Ali šta će to sada devojkama koje tek treba da se udaju, rađaju?! To može da bude skupa igračka i da bude veliki problem. Kako pucaju silikoni po avionu... Niko ne misli o tome.

Imate li pomoć u kući?

- Malo provocirate. Što to mora da bude kućna pomoćnica? I što je moja kuća toliko zanimljiva? Znate koliko ima većih kuća? One pored mene su mnogo veće. Sve sama radim, usisavam, perem prozore. To mi je draže nego da mi se šeta neko kome bih možda našla zamerku. A da ne bi bilo zamerki sve sama uradim. Naravno, nema tu ni prašine neke velike, jer čistim redovno.

Vera Matović

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!

Kako reagujete na priče o vama?

- Pročitala sam nedavno kako sam nekoga uslovljavala za avionske karte na turneji po Australiji. Ja jesam pričala da sam se u trećem mesecu trudnoće dogovorila za turneju. Znala sam da ću u šestom mesecu otići tamo. Bilo je puno nas u grupi, da pokupuju svima avionske karte od Perta do Sidneja bio je veliki trošak. Odlučili su da ide kombi, a kada su kolege čule da sam tražila da idem avionom, nije im bilo pravo. Nisu znali da sam bila trudna. Oni su insistirali da ja ne idem avionom, pa smo suprug i ja pristali da idemo s njima minibusom. Samo sam tražila da zadnja sedišta budu moja.

Vodili ste dete na nastupe?

- Radila sam do subote, a porodila sam se u četvrtak. Deset dana sam bila u bolnici, 17 dana u kući, i 27. dana sam krenula na turneju. Bebu sam nosila u korpi, imali smo koleginicu koja je pevala pre mene, orkestar, ta koleginica dođe u kola i čuva sina. On je spavao, bio je dobra beba. Nosila sam ga sve do sedmog meseca. Vodila sam i svoju mamu, tako da je ona ostajala s njim, a suprug i ja smo radili.

Pesma „Pitala sam popa“ postala je popularna nakon što je na internetu isplivao snimak iz emisije gde striper igra oko vas.

- Poludela sam! Krivo mi je bilo zato što me je taj čovek povukao. To je ružno bilo. Ja u kratkoj suknjici. Od tada ne nosim kratke suknje. Ali da sam odreagovala, tek tada bi nastao skandal. Bio bi haos, Vera ga udarila. To je toliko planulo, buknulo, ta pesma je otišla u gledanost preko pet miliona. Čak sam molila da mi skinu taj spot i skinut je. Nisam osoba koja na taj način privlači pažnju.

Vera Matović

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube