Slagalica
Youtube/Printscreen
Slagalica

Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Kako je voditeljka Kristina Radenković počela da radi na projektu "Stigni me ako znaš", njeno mesto u kvizu "Slagalica" zauzela je Jelena Simić, koja je, priznaje, imala tremu u prvoj emisiji.

Olivera Kovačević

printscreen

Foto: printscreen

- Ideja je potekla od glavne i odgovorne urednice Zabavnog programa RTS-a Olivere Kovačević. Kristina je bila na odsustvu i bilo je potrebno da je neko zameni. Sedele smo u kancelariji, a Olivera je predložila da odem na probu. I tako je sve počelo. TV „Slagalica” je najgledanija televizijska emisija u Srbiji i za mene je to bila čast zbog poverenja koje mi je ukazano, ali i izazov jer je drugačije od onoga što sam do sada radila. U informativnom programu RTS-a provela sam 11 godina. Radila sam kao novinar i autor emisije „Krenimo redom”. Poslednje četiri godine deo sam zabavne redakcije i tu sam stekla dragoceno iskustvo u kreiranju i realizaciji programa - priča Jelena, te dodaje da je u prvoj emisiji imala tremu.

- Da, imala sam tremu, tačnije osećaj odgovornosti da sve prođe kako treba - izjavila je Jelena.

Na pitanje smatra li da će biti dostojna zamena koleginici Kristini Radenković, poručuje:

Jelena Simić

Printscreen

Foto: Printscreen

- Kristina je moja draga koleginica koju cenim. Dala mi je korisne savete i podršku. TV "Slagalica" ima svoj ustaljen koncept i moj zadatak je da se uklopim najbolje što umem. Svako od nas ima svoj pečat, ne mogu da ličim ni na jednu voditeljku kviza, niti je to ideja - objašnjava nova voditeljka popularnog kviza.

Dobila je dosta poruka od prijatelja i kolega kada su je ugledali na malim ekranima, a bilo je i onih zanimljivih.

Kristina Radenković

Alo/Dejan Briza

Foto: Alo/Dejan Briza

Inače, Jelena je rodom iz Sarajeva, a u intervjuu za medije rekla je da se sa 12 godina suočila sa svetom odraslih i da bi se o njenom životu mogao snimiti film. Prema pisanju ovog lista, seća se da kada je došla u Beograd, kad god bi neko jače zalupio vrata, ona bi se trgla i imala osećaj kao da je pala granata. Udata je za uglednog profesora Dragana Simića, koji je dekan Fakulteta političkih nauka. Njih dvoje imaju ćerkicu Unu.