Maja Odžaklijevska
Printskrin TV Prva
Maja Odžaklijevska

Printskrin TV Prva

Foto: Printskrin TV Prva

Odžaklijevska uopšte se ne žali na period izolacije zbog koronavirusa, iako doskora zbog godina nije smela ni da mrdne, a njen unuk Luka na svaka tri do četiri dana imao bi autistične napade. Spas od dosade ovaj dvojac potražio bi na terasi ili u dvorištu, a volonteri i komšije bili su joj od velike pomoći. Ipak, što se tiče mališana, jedno je veoma brine.

Ona danas, kako kaže, jedva sastavlja kraj sa krajem, jer živi sa bolesnim unukom Lukom, kome ne može uvek da kupi ono što on traži.

- Ne mogu unuku mnogo toga da pružim sa svojom malom penzijom, ali on je razuman. Kad mu kažem: "Ne može baka to, nemamo para", snuždi se, ali ćuti. Nije besno dete koje hoće pošto-poto da istera svoje - ispričala je Maja za medije i dodala:

Maja Odžaklijevska

Printscreen

Foto: Printscreen

- Luka je autističan, još ne govori i ja sam mu se potpuno posvetila. Ne kažem da sam zanemarila sebe, ali ja nisam u prvom planu u ovakvoj situaciji. On je postao potpuno drugo dete. Njegova dušica je očigledno mnogo napaćena. Svakome od nas nešto zasmeta, a možda njemu baš smeta lavež psa. To je vrlo individualna stvar i svako dete sa autizmom je svet za sebe, svako ima neki svoj problem.

Ona je istakla da su njih dvoje tokom korone posebno pažljivi.

Imam terasu na kojoj često sedim, ili eventualno u dvorištu koje smo izolovali još pre više godina, ogradili smo ga, imamo popločani deo i deo sa travicom i izdvojeno je. Živimo u omanjoj zgradi, tako da smo u dvorištancetu Luka i ja sami. On svaki treći ili četvrti dan dobije autistični napad jer mu ne dam da izađe iz dvorišta, ili je u kući, ne može da se kreće puno. Tada nemam nikakvu pomoć, popričala sam sa kol centrom socijalnog rada da eventualno pošalju neku mlađu osobu koja će da ga prošeta. Međutim, oni su rekli šta ako ta mlađa osoba bude zaražena pa prenese virus. Rekla sam da su potpuno u pravu, preguraćemo on i ja ovo - rekla je Maja.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Nada

14.11.2020 19:18

Salu na stranu ali svi znamo godinama unazad da Maja vodi brigu o unuku Luki samo mi nije jasno gde su njegovi roditelji ? Mogla bi se organizovati bar neka humanitarna pomoc a i centar za socijalni da finansira bar nekim delom to dete!

sneg

14.11.2020 22:01

Tuga. Ne daj Bože nikom. Bori se koliko može, jel očigledno je da su svi digli ruke od njega. Jeste to najteže što nekom može da se desi, ali i dete nije krivo. Baš mi je žao