Mira Kosovka
Foto: Alo

U jeku popularnosti je, kažu, još za vreme Jugoslavije imala osmeh koji može sve da razoruža i važila je za jednu od najlepših žena na domaćoj javnoj sceni, a njena lepota i dalje traje. 

Mira Kosovka se poslednjh godina retko pojavljuje u javnosti, jer joj, kako kaže trenutno tako prija, ali najviše vremena provodi u jednom kafiću na Banovom Brdu gde i živi poslednjih nekoliko godina. 

Da li biste voleli da Mira Kosovka uskoro održi svoj koncert?

 

- Ispunjava me najviše da se opuštam sa društvom u svom kraju. Često odem i do svojih prijatelja koji imaju imanje uz Savu. Voda me smiruje pa volim da provodim vreme tamo - započela je Mira.

- Trenutno je takvo stanje i zbog korovavirusa pa se ređe viđamo, ali uglavnom na otvorenom. Ispoštovala sam i poštujem sva pravila tokom epidemije jer je evidentno da se u svetu nešto dešava što nekako ni mi ne znamo baš šta je, ali se moramo sačuvati - dodala je ona. 

Mira Kosovka

Foto: Alo

Foto: Foto: Alo

Tokom cele situacije sa korovairusom mnoge Mirine kolege su se oglasile kako je teško živeti jer nemaju nastupe. 

- Ima kolega koji su tokom karijere više zaradili, a opet, neki imaju manje novca. Ne možemo sve da stavimo u istu grupu sa Brenom, Cecom ili sličnima. Nekima je zaista potrebna pomoć. 

Mira Kosovka

Foto: Alo

 Foto: Alo

Mirjana se prisetila i kako je tokom rata devedesetih godina pevala u veoma rizičnim situacijama gde su joj čak i oružjem pretili. 

- Uvek su mi govorili, ako nećeš ti kao Mira Kosovka poći da peva, ko će? Jednom smo išli u ratno zahvaćeni prostor, pevali i u povratku su tokom noći uperili puške u nas i zaustavili autobus. Zbog moje posebne boje glasa, ja viknem na njih: "Gde ćete na nas?". Ja nisam imala strah, ali ostali jesu. Inače nemam urođeni strah u sebi - priznala je Mira Kosovka. 

Mira Kosovka

Foto: Alo

 Foto: Alo

Šta nam je još otkrila i kada će se pojaviti ponovo pred publikom pogledajte u videu na početku teksta. 

Pročitajte i: