Silvana na grobu pokojnog supruga
Printskrin Clip.rs

 

Talentovani Leskovčanin, specifičnog muzičkog i modnog stila, tog 31. jula 2011. godine vraćao se sa nastupa u ranim jutarnjim satima. Na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada, kod naselja Feketić, Luisov "krajsler" je iznenada prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se s „fordom“ mađarskih registarskih oznaka. Obojica su preminuli na licu mesta.

Ljubiša Stojanović Luis

Zoran Lončarević

Ljubiša Stojanović Luis, Foto: Zoran Lončarević

Luis je muzikom počeo da se bavi davne 1970. godine, a prvi album "Ne kuni me, ne ruži me majko" snimio je tek deset godina kasnije. Ukupno je snimio 14 albuma, a poslednji "Ciganski san" izdao je 2008. Inače, nadimak Luis dobio je još kao devetogodišnjak jer je odlično imitirao američkog džez muzičara Luisa Armstronga.

Legendarni Luis među prvima je kombinovao džez sa srpskim folklorom. Neki od njegovih najvećih hitova su: 'Ne kuni me, ne ruži me majko', 'Dudo', 'Mećava', 'Dunjo moja', 'Slike u oku', 'Sve se osim tuge deli', 'Ne idi od mene', 'Obriši suze', 'Kamerav', 'Opa opa'...

 

Pevač je za sobom ostavio ukupno šestoro dece. Poslednje godine života proveo je u nevenčanoj zajednici sa 19 godina mlađom Silvanom, koja mu je rodila troje dece: sinove Andreja i Sergija i ćerku Elu Mitu.

Silvana sa sinovima Andrejem i Sergijom

Dejan Briza

Silvana sa sinovima Andrejem i Sergijom, Foto: Dejan Briza

Iz prvog braka je imao sina Miodraga, dok je sa drugom suprugom Dudom dobio sina Marka i ćerku Maju. Oboje su nastavili očevim stopama.

 

Komentari (4)

Kad ce fantomke da ruse Tominu vikendicu?

31.07.2016 15:07

Izvinite, a ko je kriva za taj udes? Ako je Luis kriv, onda od njegove imovine da se da deci tog madjara. Ako je madjar kriv, onda obrnuto. Legende ostaviti istoriji da sudi, mene zanima pravda. nemoj da je neko zaspao za volanom jer je bio alav na sto vise tezgi, pa sad pojeo vuk magarca.

nevenka uzelac

31.07.2016 18:02

@Kad ce fantomke da ruse Tominu vikendicu? - 200 na sat!Iskreno i posteno nazalost vas muz je skrivio nesrecu u kojoj je i sam podegao presavsi na tudju traku puta i direktan sudar izazvao u kojoj je madjarska porodica izgubila zivote ni kriva ni duzna.

nedjo

31.07.2016 18:04

luis je bio covek sa dusom,malo je takvih

imenijevazno

31.07.2016 21:16

@nedjo - Je l' to znaci da sme da ubija naokolo? Je l' to znaci da madjar nije bio sa dusom? Sta to znaci malo je takvih? To je opste mesto, cujemo na svakoj sahrani da je pokojnik imao dusu. Ljudi koji pisu selektivne istine su vrlo problamaticnih motiva.