Nada Topčagić
Instagram
Nada Topčagić

Instagram

Foto: Instagram

Ekipa portala Alo.rs imala je prilku da priča sa legendom narodne muzike Nadom Topčagić, koja nam je otvorila vrata svog doma, te pokazala kakva je domaćica.

Nada se trenutno sa suprugom nalazi na Tari, gde će provesti Vaskrs. Zbog vanrednog stanja u državi, pevačica neće biti uz bližnje, a otkriva nam zbog čega je tužna i kako suzbija ogromnu količinu straha od koronavirusa.

Nada Topčagić

Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

- Naravno da se razlikuje. Ovo je prvi Uskrs koji slavimo bez porodice, bez prijatelja, bez komšiluka. Samo suprug i ja smo na Tari, ni unuci nisu tu, ni sin, ni snaja i nekako sam tužna iskreno da vam kažem. Mi smo već mesec i nešto na planini, a došli smo ovde na kratko. Ne znam da sam ostala u stanu na terasi, šta bi bilo. Ja sam ovde, široko dvorište, poljane, njive, nigde žive duše. Oko sebe imam troje komšija, ali ovo je prvi put da nema druženja. Komšije samo mahnu i to je to. Ne znam da li misle da smo mi zaraženi. I prijatelji isto, niko ni sa kim. To je toliko uzelo maha da je to strašno. Kada to sve stane pitam se kako ćemo komunicirati. Onda sam pokupovala sve rukavice i to one žute, kupila sam 100 rukavica i rekla sam ja ću to i leti da nosim, pa nek se kuvam, baš me briga. Paničarka sam ogromna - otkriva naša sagovornica.

Kod pevačice u idiličnoj vikendici na Tari sve je spremno za najradosniji hrišćanski praznik. Nada je sa suprugom dekorisala jaja, ali i pored optimizma koji ovaj praznik sa sobom nosi, nju ne napušta strepnja.

Nada Topčagić

Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

- Da da, juče smo farbali. Već sam išla da berem razno zelje, koprivu, detelinu, lukovinu pripremili i korpice, tako da smo nas dvoje farbali, mislim na supruga i mene. Stvarno se divim svim ovim ljudima koji su u stanovima, još koji nemaju terasu, kako to podnose... E onda kažem sebi: "Crna Nado, smiri se". Ali ja ne mogu da se smirim jer sam ja plašljiva. Ja se plašim svega, gladi, ma svega, da li će biti posla, da li ćemo imati da platimo račune - zaključuje Nada za naš portal.

Komentari (1)

Ja

18.04.2020 16:42

pedeset pari ako je kupila sto komada.