NAPUSTIO BEOGRAD Naš muzičar postao monah: Skup život sa Senjaka zamenio manastirom Ostrog!

Pet godina živeo na planini bez kontakta sa ljudima!

Monah Arsenije Jovanović
 Foto: Printscreen

Monah Arsenije Jovanović imao je posebno zanimljiv život. Kako se može pronaći u njeogovoj biografiji, život bogataša sa Senjaka zamenio je svetovnim životom. Po struci je diplomirani stomatolog i voleo je umetnost.

Njegovi prijatelji bili su članovi kultnog rok benda „EKV“, te se često družio sa Milanom Mladenovićem, Ivicom Vidovićem, Bojanom Pečarom, kao i sa slikarom Dušanom Gerzićem Gerom, koji mu je bio najbolji drug još iz detinjstva.

Monah Arsenije Jovanović
Foto: Printscreen

U tim godinama droga, kao što je heroin, bila je nešto novo na prostoru tadašnje Jugoslavije, te je veliki broj ljudi iz društvenog miljea, koji su činili muzičari, književnici, slikari, počeo da završava tragično usled predoziranja ili bolesti koje su ih zahvatili.

Arsnije, koji je bio i klavijaturista u jednom bendu, odlučuje da napusti Beograd. Najteže mu je pala smrt prijatelja Gere. Sedam godina proveo je obilazeći manastire širom sveta, te je pet godina proveo sam na planini bez ikakvog kontakta sa ljudima. O svom životu pre nego što se zamonašio napisao je 2006. godine knjigu "Bog i rokenrol". Zamonašio se u manastiru Ostrog, gde i danas služi Bogu. A i majka jednog muzičara se zamonašila.

Manastir Ostrog
FOTO: shutterstock

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi