Nasilje
Alo.rs
Nasilje

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Brojne dame iz javnog sveta preživele su nasilje u porodici, a neke su o tome i javno govorile.

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je Luku na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora, s rokom provere od tri godine zbog porodičnog nasilja nad bivšom suprugom. Sud mu je takođe produžio meru zabrane prilaska pevačici.

Nataša Bekvalac

Printscreen/YouTube

 Foto: Printscreen/YouTube

- Imam bebu od 15 dana, on mene tuče. Tukao me je do te mere da sam morala da idem na magnetne rezonance da vidim da li mi je polomljena lobanja. Tukao me je 17 godina ko vola u kupusu. Modrice sam krila maskama koje sam nabavljala iz pozorišta. Bacao me u živu ogradu, na žicu, nasred auto-puta u Makedoniji i očekivao da takva idem da pevam - rekla je između ostalog pevačica.

Veliki broj žena koje trpe nasilje nadaju se da će se njihovi partneri promeniti, pa im daju drugu šansu. Baš kao i Maja Marijana. Nju je u maju 2013. pretukao suprug Mladen Šmakić. Kada je stigla u bolnicu, Marijana je izgledala stravično. Lice joj je bilo oteklo i jedva je pričala zbog povreda vilice i usana. Imala je nagnječenje jagodičnih kostiju i lobanje, masnice i podlive na licu.

Anabela Atijas

YouTube/printscreen

 Foto: YouTube/printscreen

- Nasilje je počelo dok sam bila u drugom stanju. Više puta sam završavala u "Narodnom frontu" i mogla sam prevremeno da se porodim jer mi je trudnoća bila rizična zbog batina. S vremenom je postajalo sve gore, dešavalo se da me udara dok dete držim u naručju - rekla je Sandra.

Sandra Obradović

Printscreen/Facebook

Foto: Printscreen/Facebook

- Nisam Rijana, ali nisi ni ti Kris Braun - napisala je ona na Fejsbuku uz fotografiju modrice i šokirala svoje prijatelje. Stanojević je oko tri časa posle ponoći bez najave došao u njen stan i pretukao je. Žujovićeva je imala brojne telesne povrede. Stanojević je ubrzo otišao u Ameriku, i više se u domovinu nije vraćao.

Mina Lazarević

printscreen

 Foto: printscreen

Kako se pisalo 2015, nakon svađe supružnika došlo je do fizičkog nasilja nad glumicom. Stanić je besan tada zapucao iz automatske puške, i susedi su i pozvali policiju.

 

Komentari (1)

mish

15.05.2020 08:56

A Natasu Bekvalac izgleda da su pretukli u Urgentnom centru-posto je u isti usla bez modrica a izasla sa njima!!