"PREREZALI SU MU VRAT!" Nikola Rokvić progovorio o tragičnom stradanju člana porodice!

Mučki je stradao.Telo su mu našli posle dve godine u zajedničkoj grobnici

Nikola Rokvić
Foto: Instagram/printscreen

"Oluja" je bila najveći i najmonstruouzniji zločin protiv Srba zapadno od reke Drine i najveći pogrom u Evropi nakon Drugog svetkog rata, a mnoge srpske porodice ostale su bez namilijih, koji su hladnokrvno ubijeni od strane okupatora, a jedan od njih bio je deda Nikole Rokvića, Drago Rokvić (1924-1995).

Krvavi pir uzeo je maha i Dragu je prerezan vrat, aporodica Rokvić prošla je kroz agoniju pune dve godine, tokom kojih nisu znali da li je u izgnanstvu, logoru ili je ubijen. U znak sećanja na žrtve zločina i genocidno isrebljenje Srba, Nikola je posvetio najiskrenije reči dedi, koje su naterale suze na oči:

Nikola Rokvić
 Foto: Rajko Ristić/Alo!

- Na današnji dan 1997. godine, je sahranjen moj deda Drago Rokvić. Svako ko ga je poznavao, znao je kakva je gromada od čoveka bio. Sećam ga se, kroz maglu, vedar i nasmejan, ali čestoljut na nepravdu, u šali najviše na Tita. Čak mu je i uzrečica bila: "Je*o te Tito!"... Davao je sve. Voleo je ljude, ne deleći ga po veri i naciji. A onda je došla ta uđasna 1995. godina - priča Nikola i nastavlja:

- Baka je uspela da prebegne u Beograd, usput se mimoišla sa dekom koji je otišao u Bosanski Petrovac i tu mu se gubi svaki trag. O dedi nismo znali ništa pune dve godine. Za dedu smo čuli 1997. godine kada su ga pronašli u zajedničkoj grobnici. Mučenički je stradao: Bio je mučen i na kraju mu je prerezan vrat. Telo mog dede, za te dve godine koliko je ležao u zemlji nije bilo trulo i ostalo je čitavo. Slava Bogu. Večna ti slava, tvoj Majkan - završio je Nikola.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi